Η πρόσφατη είδηση ότι σχολεία στη Βόρεια Ελλάδα αδυνατούν να λειτουργήσουν, λόγω έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υπουργείου Εσωτερικών. Στις 28 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε η έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ. Κοινή γνώμη και ψηφοφόροι καθησυχάστηκαν στην σκέψη ότι τελικά υπάρχει κράτος.

Ωστόσο, ολόκληρη την αλήθεια, γνώριζαν μόνο οι εκπαιδευτικοί και οι δήμοι. Όπως αποκαλύπτουν μέσω του newpost, πράγματι σε κάποια σχολεία έφτασαν χρήματα την τελευταία εβδομάδα. Όχι όμως το κονδύλι που υποσχέθηκε το υπουργείο, αλλά η τακτική χρηματοδότηση που περίμεναν στωικά από τον περασμένο Αύγουστο!

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης, υποστήριξε στο newpost: «Πριν από περίπου μια βδομάδα πήραμε χρήματα. Όχι πολλά, αλλά τουλάχιστον θα καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες μέχρι να κλείσουν για Χριστούγεννα. Από τον καινούριο χρόνο έχει ο θεός…».

«Κάθε χρόνο δίνονται 4 δόσεις για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων. Από 20-25 εκατομμύρια η κάθε δόση για όλα τα σχολεία της χώρας», εξηγεί στο newpost ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Χαράλαμπος Κόκκινος, υποστηρίζοντας ότι «η τελευταία φορά που εγκρίθηκαν λεφτά ήταν τον Αύγουστο, 21 εκατομμύρια, τα οποία εκταμιεύονται τώρα».

«Χαπάκι η έκτακτη επιχορήγηση»

Καθώς πλησιάζει το τέλος του ημερολογιακού έτους, οι δάσκαλοι εκτιμούν ότι η κυβέρνηση πάει να γλυτώσει την 4η και εκκρεμούσα δόση για τα έξοδα των σχολικών συγκροτημάτων.

«Αντί να εγκρίνουν την 4η δόση, ανακοίνωσαν ότι θα δώσουν αυτά τα 8 εκατομμύρια και λένε, εδώ είμαστε παιδιά για ό,τι χρειαστείτε. Μας δίνουν το χαπάκι», επισημαίνει ο κ. Κόκκινος.

Στο μεταξύ, στην «παγωμένη» Νάουσα, όπου και αρχικά εντοπίστηκε το πρόβλημα θέρμανσης στις σχολικές τάξεις, οι αρμόδιοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη νέα χρονιά.

«Την έκτακτη επιχορήγηση δεν την πήραμε ακόμη. Για την ώρα διαχειριζόμαστε την τρίτη δόση και τα κουτσοκαταφέρνουμε με μικροποσότητες πετρελαίου», αναφέρει στο newpost ο αντιδήμαρχος Παιδείας της Νάουσας, Θωμάς Βράντσης και προειδοποιεί ότι «το μεγάλο πρόβλημα θα το βρούμε μπροστά μας όταν γυρίσουν οι μαθητές από τις διακοπές των γιορτών. Αν δεν δοθεί άμεσα η έκταση επιχορήγηση που υποσχέθηκαν δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία».

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook