Ασφαλιστικές και εργοδοτικές εισφορές στα Ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία με όρους Ελβετίας για τους ασφαλισμένους και τους εργοδότες έχει δρομολογήσει η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου , και Αντ αυτού παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επιπέδου Μπαγκλαντές.

Λίγο πριν κλείσουν οριστικά οι ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ που ονομάζονται ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ (μάλλον το 2015) με ενα τεράστιο λουκέτο,και αφήνοντας στο δρόμο εκατομμύρια ασφαλισμένους εξαπατημένους,βγάζουν τον επιθανάτιο ρόγχο τους με την βοήθεια της πολιτικής τους ηγεσίας.

Είναι ακόμα ένα success story του κυρίου Σαμαρά και του εκλεκτού αντιπροέδρου του.

Γι αυτό οι δημοσκοπήσεις που δεν θα δείτε ποτέ αγαπητοί μου, (για ευνόητους λόγους) παρουσιάζουν ποσοστά ολικής συντριβής για τα κόμματα της συγκυβέρνησης,και προκαλούν ζαλάδα στα επιτελεία τους.

Δεν είναι υπερβολή να σας πούμε οτι το άθροισμα των ποσοστών των δυο δε φτάνει ούτε το 20%…(με το ΠΑΣΟΚ να μένει ολότελα εκτός Βουλής).Για ΔΗΜΑΡ να μην το συζητήσουμε κάν…

Με απλή λογική θα λέγαμε ότι ακόμα και αυτα τα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά,είναι ίσως πολύ μεγάλα ακόμα και φουσκωμένα.

Αν δεν λάβουμε υπ όψιν ότι υπό τον φόβο και τις γνωστές και πολυπαιγμένες απειλές (για την επόμενη μέρα που κάποιοι σκιαγραφούν φοβερίζοντας τη κοινωνία περί δραχμής ,χρεοκοπίας κλπ) ,τότε και μόνο τότε δημοσκοπικά όλα εξηγούνται.

Ιστορικά θα σας θυμίσω ότι όταν η Τουρκία μπήκε στο ΔΝΤ όλα τα παραδοσιακά κόμματα της γείτονος χώρας, όχι μόνο καταποντίστηκαν, αλλά εξαφανίστηκαν εντελώς από το πολιτικό χάρτη και μαζί και το πολιτικό τους προσωπικό.

Ίσως εδώ κάποιοι σταθούν λίγο πιο τυχεροί από τους Τούρκους συναδέλφους τους, και περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στην φυλακή,που θα ναι μια όαση σε σχέση με αυτούς που θα καταδικαστούν από την κοινωνία να ζήσουν κλεισμένοι και πολιορκημένοι στα πολυτελή σπίτια τους.

Φτάνει η ώρα όπως φαίνεται και για τους δικούς μας υποταγμένους πολιτικούς όλων των βαθμίδων,να αντικρίσουν το πολιτικό τους τέλος, σε μια χώρα που αρκεί πλέον μια βροχούλα για να θρηνεί θύματα,να χει νεκρούς άστεγους που η πολιτική της δημιούργησε θύμματα απο ασιτία,και οδηγεί χιλιάδες παιδιά σε κίνδυνο λόγο έλλειψης εμβολίων αφού ούτε αυτό μπορεί να καλύψει.

Την ίδια ώρα ,στην εκτίμηση ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι καθοριστικό για την πορεία και την προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προβαίνει το State Department.

Οι Αμερικανοί ανησυχούν έντονα για τις εξελίξεις στην Ευρώπη που επηρεάζουν άμεσα και την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας τους.

Τον τελευταίο καιρό, think tanks του Υπ Εξωτερικών των ΗΠΑ, επεξεργάζονται μετρήσεις, συγκεντρώνουν πληροφορίες και προβαίνουν σε εκτιμήσεις για τα όσα πρόκειται να συμβούν στην Ευρώπη, μέσα στο 2014.

Οι εκτιμήσεις τους είναι εξαιρετικά δυσοίωνες για την πολιτική σταθερότητα στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στις χώρες του Νότου.

Οι πιο δυσοίωνες όμως προβλέψεις των Αμερικανών γίνονται για τρεις χώρες, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Πορτογαλία αφού πιστεύουν ότι τα εκλογικά αποτέλεσματα θα προσλάβουν έναν έντονα αντιγερμανικό χαρακτήρα που θα σαρώσει τις κυβερνήσεις αυτών των χωρών, που διάκεινται ευμενώς προς το Βερολίνο.

Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι την επομένη των ευρωεκλογών οι Πρωθυπουργοί των τριών αυτών χωρών θα έχουν δύο επιλογές:

Είτε να παραιτηθούν και να προχωρήσουν σε εθνικές εκλογές αφού θα έχουν χάσει κάθε ίχνος δημοκρατικής νομιμοποίησης, είτε να προχωρήσουν σε ρήξη με το Βερολίνο επιχειρώντας να σχηματίσουν νέα κυβερνητικά σχήματα ευρείας συνεργασίας.

Η Ελλάδα τώρα ξεκινά…

Κώστας Συλιγάρδος
Δημοσιογράφος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook