Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση υδατοδρομίου στο Ρέθυμνο αφού αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και να λειτουργεί το καλοκαίρι του 2014.

Εκπρόσωποι της εταιρίας «Ελληνικά Υδατοδρόμια ΑΕ» που έχει αναλάβει τη μελέτη, την αδειοδότηση και την κατασκευή του «αεροδρομίου θαλάσσης» για το Ρέθυμνο, συναντήθηκαν την προηγούμενη Τρίτη με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου προκειμένου να συζητήσουν ορισμένες λεπτομέρειες.

«Το Ρέθυμνο αναμένεται θα εξελιχθεί σε κομβική περιοχή για τα υδροπλάνα στην Κρήτη καθώς διαθέτει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: ποιοτικό τουρισμό και προοπτική ουσιαστικής ανάπτυξης της κρουαζιέρας» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μίνως Αλεφαντινός.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην οποία παραβρέθηκαν ο διευθυντής του εμπορικού τμήματος της εταιρίας κι ένας πιλότος συζητήθηκαν θέματα που αφορούν εμπορικές δραστηριότητες της εταιρίας αλλά και λεπτομέρειες του 3ου σταδίου της μελέτης (τεχνικές προδιαγραφές – διάδρομος).

Τα υδροπλάνα που ως γνωστόν θα εξυπηρετούν το τουρισμό, καθώς θα υπάρχει σύνδεση με προορισμούς τόσο εντός Κρήτης, όσο και με άλλες τουριστικές περιοχές όπως τα Κύθηρα τη Γαύδο τη Σαντορίνη τη Μήλο κ.α. θα αναλαμβάνουν και επείγουσες μεταφορές ασθενών.

Για το θέμα αυτό ο κ. Αλεφαντινός σημείωσε: «Σε 18 λεπτά το εσωτερικό του υδροπλάνου μπορεί να μετατραπεί ώστε να δεχτεί ασθενή, του οποίου η μεταφορά επείγει», ενώ υπογράμμισε ότι χρόνος πτήσης μέχρι την Αθήνα είναι 56 λεπτά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου οι πρώτες πτήσεις θα ξεκινήσουν από το Ρέθυμνο το καλοκαίρι του 2014.

rethemnosnews.gr