Στους φιλόξενους χώρους του Τσατσαρωνάκειου Πολύκεντρου της I. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου φιλοξενείται άλλη μία δράση, ουσιαστική για τον τόπο.

Η λειτουργία της Σχολής Τμήματος Σαμαρειτών & Διασωστών.

Όπως δήλωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κισάμου, μετά τον Αγιασμό που έγινε με την έναρξη της λειτουργίας της Σχολής:

«Στους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς μας είναι ελπιδοφόρο το γεγονός της διάθεσης ανθρώπων του τόπου μας, και μάλιστα νέων, οι οποίοι αισθάνονται την ανάγκη να προσφέρουν στον συνάνθρωπο τους. Η αλληλεγγύη, λέξη και έννοια για χρόνια πολλά ξεχασμένη όχι μόνον από το λεξιλόγιο μας, αλλά και από την καθημερινότητα μας, όταν γίνεται πράξη τότε χαρίζει χαμόγελα ελπίδας και αισιοδοξίας σε όσους (και δυστυχώς είναι πολλοί) έχουν ανάγκη την στήριξη και συμπαράσταση μας στον ανηφορικό δρόμο της ζωής τους. Χαιρόμεθα ιδιαιτέρως, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος, που άνθρωποι του τόπου και της περιοχής μας αισθάνονται την εσωτερική αυτή ανάγκη της θυσιαστικής προσφοράς και αγάπης. Ευχή και προσευχή μας είναι ο τόπος μας να πρωτοπορεί σε έργα διακονίας, φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης».

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τετάρτη απόγευμα από ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη του Ε.Ε.Σ., Τμήματος Χανίων. Για πληροφορίες-εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την γραμματεία του Τσατσαρωνάκειου τηλ. 28220—24184, (2 μ.μ. έως 10μ.μ.) emal: [email protected]