Εκτενές ρεπορτάζ με αφορμή το θάνατο της 13χρονης στη Θεσσαλονίκη από αναθυμιάσεις φιλοξενεί το δίκτυο Bloomberg, για τις τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης πλήθους οικογενειών στην Ελλάδα, λόγω κρίσης.

Ειδικότερα, το ρεπορτάζ επικεντρώνεται στις παράνομες επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος και σημειώνει πως η απώλεια της ηλεκτρικής ενέργειας καθιστά ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή των Ελλήνων και ιδιαίτερα των ανέργων που πλέον ανέρχονται στους 1,37 εκατ.

«Οι αποσυνδέσεις έχουν γεννήσει ένα κίνημα ηλεκτρολόγων οι οποίοι αποκαθιστούν παράνομα τις συνδέσεις ρεύματος, για τον εαυτό τους και για λογαριασμό τρίτων», αναφέρει το Bloomberg, και προσθέτει ότι σύμφωνα με τον Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), φέτος περίπου 1 στα 10 σπίτια στην Ελλάδα θα συνδεθούν στο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος παράνομα.

Το ρεπορτάζ τονίζει ακόμη πως από το 2010 και έκτοτε, η χώρα έχει επιβάλει νέους φόρους και έχει προχωρήσει σε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, λόγω κρίσης.

«Πέρυσι, το εισόδημα του φτωχότερου 10% των Ελλήνων ήταν λιγότερο από το ήμισυ του εισοδήματος του 2009 και 37% χαμηλότερο από το όριο φτώχιας του 2009, σύμφωνα με τον κ. Μάνο Ματσαγάνη, οικονομολόγο της ΑΣΟΕΕ», αναφέρει το Bloomberg. Κατά τον ίδιο, λιγότερο από το 19% των ανέργων λαμβάνουν επιδόματα, ενώ τα κόστη τους έχουν αυξηθεί.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook