Απειλητικά τηλεφωνήματα προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ της συμμετοχής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στην κυβέρνηση συνεργασίας υπό την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ δέχτηκαν μέλη του SPD, σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.
Σύμφωνα με μαρτυρίες μελών του κόμματος, τα τηλεφωνήματα προέρχονταν από έναν άνδρα ο οποίος ισχυρίστηκε ότι εργάζεται στο γραφείο της Γενικής Γραμματέως του κόμματος Αντρέα Νάλες, ενώ το τηλέφωνο από το οποίο πραγματοποιήθηκαν οι κλήσεις ανήκει στα κεντρικά γραφεία του SPD στο Βερολίνο.
Η κυρία Νάλες δήλωσε ήδη άγνοια για τα τηλεφωνήματα και σε επιστολή προς τα μέλη του κόμματός της, την οποία επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), έκανε λόγο για «εγκληματική ενέργεια».
Όσοι δέχθηκαν πάντως τα τηλεφωνήματα δήλωσαν ότι διατυπώθηκαν απειλές για συνέπειες τις οποίες θα υποστούν τα μέλη εκείνα του SPD που θα καταψηφίσουν τον «μεγάλο συνασπισμό».
Σύμφωνα με το περιοδικό Stern, τέτοιο τηλεφώνημα δέχθηκε ο Φάμπιαν Φερχ, επικεφαλής του SPD στην Βάδη-Βυρτεμβέργη, ο οποίος είχε εκφραστεί επικριτικά για την συνεργασία με το CDU. Ο άνδρας που του τηλεφώνησε ισχυρίστηκε ότι εργάζεται στο γραφείο της Αντρέα Νάλες και του είπε: «Στο κάτω-κάτω έχετε κι εσείς εσωκομματικές φιλοδοξίες…».
Ο κ. Φερχ έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην Γενική Γραμματέα του κόμματός του, για να του απαντήσει εκείνη ότι «αυτός που τηλεφώνησε δεν ανήκει στην οικογένεια του SPD» και ότι «πιθανότατα πρόκειται για εγκληματική απόπειρα να πληγούν οι Σοσιαλδημοκράτες».
Η ψηφοφορία των 470.000 μελών του SPD θα αρχίσει αύριο και θα ολοκληρωθεί στις 12 Δεκεμβρίου, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 14 Δεκεμβρίου.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook