“Στέλνουμε το λάθος μήνυμα”, είπαν πηγές του ΓΕΣ για την αναβολή – απαλλαγή που πήρε ο γνωστός τηλεοπτικός σεφ Σκαρμούτσος. Έχουν δίκιο αλλά με τις διαπιστώσεις δεν πείθεται κανείς.

Το χειρότερο είναι που πάει το λάθος μήνυμα. Στους δημοσιογράφους; Αυτό είναι το λιγότερο και το πιο ανώδυνο. Υπάρχουν παραλήπτες οι οποίοι ζουν πραγματικές τραγωδίες, ζητούν την αυτονόητη ανθρώπινη κατανόηση ,δεν τη βρίσκουν και μετά διαβάζουν και ακούνε κάθε τόσο για “χρήση του νόμου” από “επώνμους” με επιείκια η οποία τουλάχιστον προβληματίζει.

Η άλλη πλευρά του νομίσματος δεν είναι λαμπερή και εύκολη. Είναι δύσκολη και περιγράφεται με σαφήνεια από την ιστορία στρατιώτη ,όπως τη μεταφέρει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων.

•Πάμφτωχος στρατιώτης , προστάτης που αγωνίζεται να στηρίξει οικονομικά την οικογένεια του, κατατάχθηκε τον Αύγουστο του 2013, στο ΚΕΝ Αυλώνα, στο Υγειονομικό.

•Ο φάκελος του συμπεριλαμβάνει και την ληξιαρχική πράξη θανάτου του πατέρα του. Ο στρατιώτης είναι προστάτης οικογένειας, της άνεργης μητέρας και της ανήλικης αδελφής του, που στηρίζει οικονομικά!

Για κοινωνικούς λόγους και ως προστάτης οικογένειας ο στρατιώτης δικαιούται 8μηνη θητεία και μετάθεση σε μονάδα στον τόπο καταγωγής του.

•Παίρνει μετάθεση στο 96 ΤΥΕΘ στη Χίο, και σε συνεννόηση με τον συνεργάσιμο διοικητή του, υποβάλλουν το φάκελο του στο ΓΕΣ, αναμένοντας με αγωνία την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος.

•Τον Οκτώβριο, η συνεδρίαση του ΓΕΣ/ΔΟΘ θα αποφασίσει ότι δεν συντρέχει λόγος ικανοποίησης του αιτήματός του και θα απορρίψει την αίτηση του!

•Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά ακόμη περιμένει την μετάθεση που δικαιούται ως 8μηνίτης! Θα έπρεπε να του έχει γνωστοποιηθεί από τη 1η Δεκμεβριου, αλλά ακόμη …ταξιδεύει κάπου στο Αιγαίο.

Υπάρχει καλύτερη περιγραφή της αδικίας;

onalert.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook