Φέτος τα Χριστούγεννα, η νέα μόδα από την Αμερική αναμένεται να κάνει θραύση: έξυπνα ρολόγια σε διάφορα έντονα χρώματα (μπλε, λαχανί, κόκκινο και φούξια), τα οποία, όταν κοσμούν τον καρπό των παιδιών, ενημερώνουν, ανά πάσα, στιγμή τους γονείς για το σημείο στο οποίο βρίσκονται τα βλαστάρια τους.

Η χριστουγεννιάτικη περίοδος είναι η καλύτερη για ένα τέτοιο δώρο, όπως επισημαίνει η κατασκευάστρια εταιρεία, Filip Technologies, σύμφωνα με την ιστοσελίδα myfoxnews.com.

Το \”έξυπνο ρολόι\” είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας: έχει ενσωματωμένη κάμερα και τηλέφωνο αλλά κι ένα σύστημα εντοπισμού των παιδιών. Το ρολόι \”FiLIP\” απευθύνεται κυρίως σε παιδιά ηλικίας 4 έως 11 ετών. Οι δημιουργοί του ρολογιού υποστηρίζουν ότι , σε μεγαλύτερες ηλικίες το ρολόι είναι περιττό αφού τα περισσότερα παιδιά , άνω των 12 ετών, έχουν πλέον δικό τους κινητό τηλέφωνο για να επικοινωνούν με τους γονείς τους.

Σύμφωνα με τους εμπνευστές του \”έξυπνου ρολογιού\”, οι γονείς μπορούν να προγραμματίσουν τις λεγόμενες \”ασφαλείς ζώνες\”, αυτές, δηλαδή, στις οποίες μπορούν τα παιδιά να κυκλοφορούν με ασφάλεια. Οταν τα παιδιά εισέλθουν όμως σε απαγορευμένες ζώνες, τότε οι γονείς ενημερώνονται άμεσα και το ρολόι αρχίζει και κτυπάει σαν συναγερμός.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook