Δεν δίνει η ΔΕΗ στους δημάρχους που ανέλαβαν πρωτοβουλία να βοηθήσουν δημότες τους στους οποίους έχει κοπεί το ρεύμα, τα στοιχεία που χρειάζονται για να προχωρήσει η διαδικασία.

«Μου είπαν ότι δεν μπορούν να εξάγουν τα στοιχεία από το σύστημά τους» λέει, αιφνιδιασμένος, στο newpost, ο δήμαρχος Ζακύνθου.

Επόμενη αντίδραση του Στέλιου Μποζίκη να εκδώσει δελτίο τύπου, καλώντας όλους τους δημότες Ζακύνθου που έχουν υποστεί διακοπή ηλεκτροδότησης να προσέλθουν-μέχρι την ερχόμενη Τρίτη- στο δημαρχείο με έναν λογαριασμό της ΔΕΗ, την ταυτότητά τους και το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα.

Η πρωτοβουλία για φωτεινά Χριστούγεννα και η απάντηση – «σκοτάδι» της ΔΕΗ

Το έγγραφο που από το πρωί της Τετάρτης έστειλε ο δήμαρχος Ζακύνθου προς τη ΔΕΗ ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε άμεσα, σε ποιες οικίες καταναλωτών της ΔΕΗ έχετε διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος λόγω εκκρεμών οφειλών, ούτως ώστε ο δήμος να αποπληρώσει μέρος αυτών, για να προβεί η υπηρεσία σας σε επανασύνδεση των παροχών τους» αναφέρεται στο έγγραφο.

Αργά το βράδυ της ίδιας μέρας έλαβε, όπως λέει, την απάντηση ότι η ΔΕΗ δεν δύναται να «βγάλει» τα στοιχεία αυτά από το σύστημα.

Κάτι για το οποίο είναι να απορεί κανείς καθώς είναι ακριβώς τα ίδια στοιχεία που δόθηκαν στους κατά τόπους εργολάβους για να σπεύσουν να κόψουν τις παροχές.

Μόνο τότε δούλευε «το σύστημα»;

«Θα πληρώσουμε τις προκαταβολές για να γίνει ρύθμιση»

Πάντως ο δήμαρχος επιμένει και καλεί τους δημότες να σπεύσουν να συμπληρώσουν τις αιτήσεις:

«Δεν θα πληρώσουμε το σύνολο των οφειλών. Θα δώσουμε τη προκαταβολή προκειμένου να γίνει επανασύνδεση και ρύθμιση. Τα χρήματα θα προέλθουν από το ταμείο του δήμου, από τα προβλεπόμενα κονδύλια για κοινωνικές παροχές. Είναι κοινωνική μας υποχρέωση», λέει ο δήμαρχος και επιμένει: «Είναι θέμα πολιτισμού, να κάνει ο κόσμος Χριστούγεννα με ρεύμα».

Το παράδειγμά του πάντως φαίνεται πως ακολουθούν κι άλλοι τοπικοί άρχοντες.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης πως το δημοτικό συμβούλιο έδωσε εντολή στην οικονομική υπηρεσία του δήμου να έρθει σε επαφή με την ΔΕΗ και να ολοκληρωθεί ταχύτατα αντίστοιχη διαδικασία. Εξάλλου, με δηλώσεις του σημείωσε, ότι «παρόλο που τα έσοδα το 2014 θα μειωθούν για τον δήμο Τρίπολης κατά 2,2 εκατ. ευρώ, εμείς συντάξαμε τον προϋπολογισμό του δήμου, με γνώμονα τις ανάγκες των δημοτών μας».

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook