Τη σύμβαση για την κατασκευή του δρόμου Καρτερός-Επισκοπή προϋπολογισμού 2.050.000 ευρώ, υπόγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον εργολάβο του έργου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του Δημάρχου Χερσονήσου Ζαχαρία Δοξαστάκη και υπηρεσιακών στελεχών.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης «σήμερα υπογράψαμε ένα σημαντικό έργο στο οποίο υπήρξε μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών σε σχέση με την ολοκλήρωσή του.

Το νευραλγικό για την ευρύτερη περιοχή αυτό έργο, θα πρέπει μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί.

Τόσο η Περιφέρεια όσο και ο Δήμαρχος θα πιέζουμε από κοινού τον εργολάβο προκειμένου να επιλύονται το γρηγορότερο τα όποια προβλήματα υπάρξουν στην πορεία εκτέλεσης κατασκευής, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό για να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών».

Το τμήμα του έργου έχει μήκος 4 χιλιόμετρα και βρίσκεται στον επαρχιακό δρόμο «Καρτερός-Επισκοπή-Σγουροκεφάλι-Μονή Αγκαράθου» και σύμφωνα με την μελέτη πρόκειται να γίνουν οι παρακάτω εργασίες:

Χωματουργικά, τεχνικά έργα, οδοστρωσία, ασφαλτικά έργα, εργασίες φύτευσης πρασίνου, εργασίες σήμανσης, και αποκατάσταση-μετατοπίσεις δικτύων.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης με την ευκαιρία υπογραφής της σύμβασης, για άλλη μια φορά έστειλε αυστηρό μήνυμα σε σχέση με την εκτέλεση των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε πολύτιμους πόρους για την χώρα και την Κρήτη. Πρέπει πάση θυσία τα έργα να ‘τρέξουν’, να γίνουν οι προβλεπόμενες απορροφήσεις, έτσι ώστε να γίνει δυνατός ο στόχος που έχουμε θέσει, που δεν είναι άλλος από την αξιοποίηση των 80 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ ως το τέλος του 2011 για την Περιφέρεια Κρήτης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook