Μια απίστευτα συγκινητική ιστορία με πρωταγωνιστές δύο Σύρους πρόσφυγες και τον επικεφαλής του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής στο φυλάκιο του Εβρου είδε το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το Star, ένα ζευγάρι Σύρων προσφύγων έδωσαν στο παιδί τους το όνομα του επικεφαλής του ΚΕΠΥ ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη βοήθεια που τους παρείχαν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο κέντρο.

Οπως αναφέρει η ίδια πηγή ο Γιουσέφ και η σύζυγός του Μάργουαν τον Μάρτιο του 2003 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη Συρία λόγω του εμφυλίου πολέμου. Διέσχισαν με τα πόδια όλη την Τουρκία και μετά από ένα δύσκολο ταξίδι γεμάτο αντιξοότητες κατέληξαν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στο Φυλάκιο Εβρου.

Εκεί υποβλήθηκαν και σε ιατρικές εξετάσεις κατά τη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε ότι η Μάργουαν είναι έγκυος. Τότε ήταν που ο Γιουσέφ υποσχέθηκε στον επικεφαλής του ΚΕΠΥ Χρήστο Χριστακούδη ότι όταν θα γεννηθεί το μωρό θα του δώσει το όνομά του.

Και όντως, όταν το μωράκι γεννήθηκε, στις 30 του περασμένου Νοέμβρη σε χώρα της βόρειας Ευρώπης, το ζευγάρι κράτησε την υπόσχεσή του και έδωσε στο παιδάκι του το όνομα «Sam Christ».

iefimerida.gr