Υλικά

• 500 γρ. φρέσκο σπανάκι σε φύλλα, πλυμένο και κομμένο στα 2
• 200 γρ. ρύζι γλασέ
• 400 ml. ζωμό λαχανικών ή νερό
• 80 γρ. πράσα, ψιλοκομμένα
• 100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 80 γρ. μάραθο, ψιλοκομμένο
• 80 γρ. άνιθο,ψιλοκομμένο
• 100 γρ. καυκαλήθρες (τα δροσερά μέρη)
• 180 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
• Χυμό από 1 λεμόνι
• Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε πλατιά κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε σε 90 γρ. ελαιόλαδο τα πράσα και τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε και το ρύζι και τα τσιγαρίζουμε ακόμη 3 λεπτά όλα μαζί. Σβήνουμε με το ζωμό και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Σ

ιγοβράζουμε 10-12 λεπτά μέχρι να μισοψηθεί το ρύζι και σε εκείνο το σημείο προσθέτουμε το σπανάκι, τις καυκαλήθρες και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα, αφήνοντας το μέχρι να γλασάρει. Λίγο πρίν το τελείωμα ρίχνουμε τα μυρωδικά και διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται. Αποσύρουμε από τη φωτιά, στίβουμε το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.