Την ποινή των ισοβίων επέβαλλε σήμερα το απόγευμα το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων, στους δυο κατηγορούμενους, πατέρα και γιό, από τα Ζωνιανά που κάθισαν στο εδώλιο να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό για την δολοφονία του 60χρονου συγχωριανού τους, Μιχάλη Κάββαλου,έγκλημα που είχαν τελέσει στα Ζωνιανά Όρη στις 6 Απριλίου του 2010.

Απόφαση ανατροπή σχετικά με την πρωτόδικη, χαρακτηρίζεται η βαρυτέρα των ποινών που επιβλήθηκε στους δυο, καθώς από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων, τον Ιούλιο του 2011 είχε επιβληθεί ισόβια κάθειρξη στον 28 χρονο γιό και 11χρόνια στον 52χρονο πατέρα του.

Το Δικαστήριο σήμερα έκρινε και τους δυο ένοχους στον ίδιο βαθμό ως τελέσαντες την δολοφονία κατά συναυτουργία.

Ως συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής,παρέστησαν οι δικηγόροι Νίκος Κοντζαμπασάκης (Ρεθύμνου)και Θρασύβουλος Κονταξάκης(Αθηνών).

Το χρονικό του φονικού

Η δολοφονία του 62χρονου Μιχάλη Κάββαλου στο ποιμνιοστάσιό του κοντά στο χωριό των Ζωνιανών είχε γίνει το απόγευμα της 6ης Απριλίου 2010 και αποκαλύφθηκε όταν ο 50χρονος τηλεφώνησε στην αστυνομία αναφέροντας πως είχε σκοτώσει τον συγχωριανό του ευρισκόμενος σε άμυνα.

Αμέσως στις αστυνομικές αρχές σήμανε συναγερμός. Το χωριό ζώστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για τον φόβο αντεκδίκησης, ενημερώθηκε ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοίδης, ενώ την επόμενη ημέρα, και κατά την κηδεία του 62χρονου, οργανώθηκε κάτω απο απόλυτη μυστικότητα η παράδοση του 50χρονου και του 27χρονου γιού του στις αστυνομικές αρχές και μάλιστα στα… Μάλια όπου είχαν πάει.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 50χρονου κατά την προανακριτική διαδικασία, το θύμα πυροβόλησε τον γιό του, ο οποίος ενημέρωσε με το κινητό τηλέφωνο τον πατέρα του που πήγε στο σημείο, δέχθηκε ο ίδιος πυροβολισμό από το θύμα και όταν ανταπέδωσε σκοτώθηκε ο 62χρονος.

Σύμφωνα όμως με την ιατροδικαστική εξέταση το θύμα πυροβολήθηκε δύο φορές. Ο πρώτος πυροβολισμός με κυνηγετικό όπλο ήταν από απόσταση που υπερβαίνει τα δέκα μέτρα έως και 40 μέτρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 62χρονος στα πόδια και πιθανόν να έπεσε κάτω.

Όμως ο δεύτερος πυροβολισμός που ακολούθησε είχε τα χαρακτηριστικά της εκτέλεσης καθώς έγινε στο κεφάλι του θύματος από πολύ κοντινή, έως και εξ επαφής απόσταση.

με πληροφορίες από rethnea.gr/ agorapress.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook