Συγκεντρώσεις και πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου έχουν προγραμματιστεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, σήμερα, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του μαθητή.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται επί ποδός.

Συγκεκριμένα, μαθητικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή, ενώ στις 18:00 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί στα Προπύλαια συγκέντρωση μνήμης και πορεία.

Κλειστοί θα είναι από τις 10:00 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ευαγγελισμός», με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. Τροποποιήσεις αναμένεται να υπάρξουν στα δρομολόγια των λεωφορείων.

Παράλληλα, έχουν σχεδιαστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπές-εκτροπές της κυκλοφορίας και απαγορεύσεις στη στάση και στάθμευση των οχημάτων σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν από τις 10:00 το πρωί.

Στη Θεσσαλονίκη στις 11:00 θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα μαθητές, ενώ στις 18:00 το απόγευμα στο ίδιο σημείο απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, φοιτητικοί σύλλογοι, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΕΕΡΦΑ και κινήσεις του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στο Βόλο οργανώνεται πορεία στις 17:00 το απόγευμα από το θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Επίθεση της ΝΔ στο ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η Νέας Δημοκρατία με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζοντας «ακραία» και «προκλητική» την ανακοίνωση των νέων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εκδόθηκε για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κυβερνώντος κόμματος γίνεται λόγος για «μόνιμους και αμετανόητους συνηγόρους κάθε ακραίας συμπεριφοράς οι οποίοι υπερασπίζονται και πάλι το άντρο των μολότοφ \”Βίλα Αμαλία\”, το άσυλο της παρανομίας στα πανεπιστήμια και καλούν σε \”εξέγερση\” αύριο στα δικά τους \”Δεκεμβριανά».

»Όμως αυτό αποκαλύπτουν: Πως ό,τι κι αν επιχειρήσει αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, αποκλειστικά υπεύθυνος θα είναι ο κ. Τσίπρας!», καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Νωρίτερα, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε στην ανακοίνωσή της: «Θα διαδηλώσουμε και φέτος στις 6 Δεκέμβρη, γιατί η εξέγερση μένει ζωντανή στις μνήμες μας, γιατί τώρα έχουμε ακόμα περισσότερους λόγους να αγωνιζόμαστε και να αντιστεκόμαστε και γιατί τώρα πρέπει να νικήσουμε».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook