Η αγάπη μπορεί να κρατήσει κάποιον στην ζωή, λένε κάποιοι. Και ίσως έχουν δίκαιο. Η παρακάτω συγκινητική ιστορία πάντως δείχνει πόσο μεγάλη είναι η δύναμή της.

Εδώ και έξι χρόνια ο 10χρονος Dylan Gerzmehlem από το Βραδεμβούργο της Γερμανίας βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση. Όλα αυτά τα χρόνια που το παιδί ζει ως φυτό με μηχανική υποστήριξη σε κατ οίκον νοσηλεία, η Τasha του κρατάει συντροφιά και του δείχνει όλη την απαραίτητη αγάπη και τρυφερότητα.

Η Τasha το πρωί μπαίνει στο δωμάτιο του μικρού Dylan, κάθεται για πολλές ώρες υπομονετικά στο προσκεφάλι του ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που το σκεπάζει καλά με την κουβέρτα και δεν παραλείπει να του δίνει φιλιά στο πρόσωπο.

Η Tasha, δεν είναι η μεγάλη του αδελφή, αλλά ένα κατοικίδιο σκυλί ράτσας Staffordshire Bull Terrier. Οι γονείς του Dylan, Eckhard και Barbara Gerzmehlem θεωρούν ότι η παρουσία του σκύλου, είναι θεραπευτική για το παιδί τους μιας και έχει καταφέρει το ακατόρθωτο. Να δημιουργεί μικρά ερεθίσματα στον μικρό Dylan. Κάτι βέβαια που βρίσκει σύμφωνους τους ειδικούς οι οποίοι έχουν κάνει μελέτες πάνω σε κλινικές περιπτώσεις, όπως ο αυτισμός και τα βαριά ψυχικά νοσήματα.

Κι ενώ η σχέση αυτή μεταξύ του σκύλου και του μικρού παιδιού τους αποδεικνύεται απαραίτητη για την υγεία του, ένας νόμος ήρθε να φέρει τα πάνω κάτω.
Σύμφωνα με αυτόν, το συγκεκριμένο σκυλί θεωρείται επικίνδυνο είδος επειδή είχε τσακωθεί στο παρελθόν με κατοικίδιο γειτονικής οικογένειας η οποία με την σειρά της είχε προσφύγει στην Δικαιοσύνη προκειμένου να υποβληθεί η Tasha σε ευθανασία.

Οι γονείς όμως αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, μιας και η σκυλίτσα είναι η τελευταία τους ελπίδα για τη ζωή του μικρού τους.

Δημιουργήθηκε εκστρατεία μέσω του Facebook, όπου στηρίχθηκε πάνω από 200.000 ανθρώπους παγκοσμίως, η οποία τελικά έπεισε τις αρχές να αναιρέσουν την αρχική απόφαση που είχαν πάρει για την ευθανασία της σκυλίτσας.

«Όταν η Tasha είναι μαζί του, ο γιος μας ανταποκρίνεται. Είναι ευτυχισμένος. Η αναπνοή του είναι πιο ήσυχη, οι χτύποι της καρδιάς του πέφτουν. Όλα αυτά οφείλονται στον σκύλο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πατέρας.

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες και το βίντεο:

\"\"

\"\"

\"\"

mothersblog.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook