Μάρτυρες μιας εικόνας που σοκάρει έγιναν διερχόμενοι αλλά και κηδεμόνες που βρέθηκαν πριν από λίγα εικοσιτετράωρα στον περιβάλλοντα χώρο Δημοτικού Σχολείου στα Ζαρουχλέϊκα της Πάτρας, όταν αντίκρισαν μια μικρή μαθήτρια να αναζητεί τροφή στα αποφάγια άλλων μαθητών.

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Κόσμος", το περιστατικό συνέβη πριν από τρεις ημέρες με τη μικρή μαθήτρια να παίρνει στα χέρια της ένα μισοφαγωμένο σάντουιτς και ν’ αρχίζει να το τρώει.

Όπως αναφέρει το thebest.gr, πολλοί από τους κατοίκους της περιοχής υποστηρίζουν ότι τέτοιες εικόνες είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο με τους μικρούς μαθητές να μην έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ή να φέρουν μαζί τους ούτε λίγο ψωμί προκειμένου να φάνε στο διάλειμμα.Τα στοιχεία του σχολείου βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας.

Άλλοι πεινάνε και άλλοι... πετάνε

Την ίδια ώρα βέβαια τα στοιχεία έρευνας που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι το 37% των Ελλήνων σπαταλά φαγητό τουλάχιστον μία με δύο φορές τον μήνα (από αυτούς το 10% δύο-τρεις φορές την εβδομάδα ή καθημερινά).

Συγκεκριμένα στον κάδο των σκουπιδιών καταλήγουν μαγειρεμένα φαγητά που περίσσεψαν, φρούτα και λαχανικά, γαλακτοκομικά, ψωμί, ζυμαρικά και τρόφιμα που έληξαν ή χάλασαν.

Πρωταθλητές στη σπατάλη αναδεικνύονται οι νεότεροι 18-34 ετών, ενώ οι ηλικίες άνω των 55 πετούν ελάχιστα τρόφιμα.

real.gr