Ελληνική και ειδικότερα κρητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.
Συγκεκριμένα, μέσα στα πλαίσια των εορτασμών για τα 100χρονα της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, διοργανώθηκε από την Παγκρητική Ένωση Αμερικής, σε συνεργασία με τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ, επιστημονικό συμπόσιο, με θέμα: «Κρητική Διατροφή: η διαχρονική προσφορά της Κρήτης μετά την ενσωμάτωσή της στην Ελλάδα στην Καλύτερη Διατροφή και Υγιεινή Ζωή».
Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής και υπεύθυνο των εκδηλώσεων της Εκατονταετηρίδας, Μανώλη Βεληβασάκη, «στόχος του συμποσίου είναι να καταδειχθεί η παραδοσιακή Κρητική Διατροφή ως πρότυπο της Μεσογειακής και ως ιδανικής για την υγεία και τη μακροζωία. Ταυτοχρόνως, επιδιώκεται η ανάδειξη της πλούσιας γεωργικής παραγωγής του νησιού και της εξαιρετικής ποιότητας των προϊόντων της».

\"\"

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντόρα Μπακογιάννη και ο διαπρεπής Ελληνοαμερικανός συγγραφέας Χάρι Μαρκ Πετράκης θα είναι οι αποδέκτες των βραβείων της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής «Βενιζέλειο» και «Καζαντζάκειο» αντιστοίχως, σε αυριανή εκδήλωση στο Κουίνς της Νέας Υόρκης και στην οποία αναμένεται να παραστούν Αμερικανοί πολιτικοί και στελέχη της Ομογένειας.
Μέσα στο πλαίσιο των εορτασμών, θα ακολουθήσουν δύο πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στις 7 Δεκεμβρίου, στο Κρητικό Σπίτι στην Αστόρια, θα γίνει η παρουσίαση του θεατρικού έργου «Διάλογοι και Συλλογισμοί την εποχή της Ένωσης – Ιστορική ανασκόπηση των γεγονότων που οδήγησαν στην Ένωση» και μουσική εκδήλωση, σύνθεση αφιερωμένη στην Ένωση.
Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, θα γίνει δοξολογία και αρτοκλασία χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου, στον Καθεδρικό ναό Αγίας Τριάδας, στο Μανχάταν. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της ίδιας ημέρας με κατάθεση στεφάνου στο \’Αγαλμα της Ελευθερίας και ακολούθως ύψωση της σημαίας στο Castle Clinton, του Battery Park, της Νέας Υόρκης.
\"\"

\"\"

(Οι φωτο απο το συμπόσιο στον ΟΗΕ προέρχονται απο την εφημερίδα \”Εθνικός Κήρυκας\”)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook