Κάθετα αντίθετος με την αξίωση των συνταξιούχων βουλευτών οι οποίοι ζητούν αναδρομικά ποσά που μπορεί να ξεπεράσουν τα 80 εκατομμύρια ευρώ, είναι ο Χανιώτης πρώην Υπουργός Οικονομικών Ν.Χριστοδουλάκης.

Το Θέμα που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών «αποτελεί πρόκληση για τον Ελληνικό λαό», σύμφωνα με τον κ.Χριστοδουλάκη, ο οποίος αν και βρίσκεται στο εξωτερικό για τις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε επικοινωνία που είχαν χθές με εφημερίδες του Ηρακλείου οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου Γ.Δεικτάκης και Λασιθίου Φοίβος Ιωαννίδης εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση των συναδέλφων τους τονίζοντας ότι την καταδικάζουν απερίφραστα.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του κ.Ιωαννίδη στο Flashnews.gr “Το θεωρώ απαράδεκτο και αδιανόητο.Σε μια τέτοια περίοδο κρίσης αλλά και ούτως ή άλλως ένας πολιτικός να στρέφεται κατά του Δημοσίου διεκδικώντας χρήματα, μου φαίνεται πολύ βαρύ.

Λυπάμαι για τους συναδέλφους που έκαναν αυτό το λάθος. Θεωρώ ότι η πιο σημαντική αρετή ενός πολιτικού είναι να ζει ολιγαρκώς
»

Flashnews.gr / Γ. Ουντράκης