«Δεν θα υπάρξει άλλο “κύμα” διαθεσιμότητας», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μιλώντας στη Δημόσια Τηλεόραση, ωστόσο συμπλήρωσε ότι η κινητικότητα θα συνεχιστεί ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του δημοσίου σε προσωπικό.
Οι μετατάξεις, υποχρεωτικές επί της ουσίας, θα συνεχιστούν στο Δημόσιο, όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως όπως συμπλήρωσε θα υπάρξουν και λουκέτα σε Νομικά Πρόσωπα και εταιρείες των Δήμων, καθώς όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης» θα κλείνουν οι επιχειρήσεις εκείνες που παρουσιάζουν τρεις συνεχόμενες ζημιογόνες χρήσεις.
Σύμφωνα με την «Ημερησία», σχετικά με τις Κοινωφελείς Δημοτικές Επιχειρήσεις, ο υπουργός σημείωσε πως εξ\’ αντικειμένου και νομικής σύστασης, δεν μπορεί να εφαρμοστεί κάτι ανάλογο, αλλά είναι στη διακριτική ευχέρεια του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, να προτείνει μία τέτοια διαδικασία, αφήνοντας δηλαδή ανοιχτό το ενδεχόμενο «λουκέτου» και σε Κοινωφελείς Δημοτικές Επιχειρήσεις.
Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ακόμη πως, όσοι δημοτικοί υπάλληλοι τεθούν στο πρόγραμμα διαδημοτικής κινητικότητας, δεν πρόκειται να απολυθούν.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook