Mια άγνωστη ιστορία από το κλίμα που επικρατούσε στα ανώτερα κλιμάκια της Ευρώπης το βράδυ των δεύτερων εκλογών στην Ελλάδα, τον Ιούνιο του 2012, διηγήθηκε ο Ολι Ρεν, στο Κολλέγιο των Επιτρόπων της προηγούμενη Τετάρτης.

Ενώπιον του Ελληνα Πρωθυπουργού ο Ολι Ρεν, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε την ακόλουθη ιστορία, ενδεικτική του κλίματος αγωνίας που επικρατούσε στα ηγετικά κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το πολιτικό μέλλον της Ελλάδας.

Το βράδυ της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης στην Ελλάδα, τον Ιούνιο του 2012, το κλίμα ήταν παγωμένο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ντράγκι, Μπαρόζο και Ολι Ρεν βρίσκονταν σε ανοιχτή τηλεφωνική επαφή και περίμεναν με αγωνία το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Υπήρχε και σύνοδος του G20 εκείνη την ημέρα αλλά δεν πήγαμε διότι αναμέναμε με αγωνία τα ελληνικά αποτελέσματα» είπε ο Ολι Ρεν στους έκπληκτους υψηλούς καλεσμένους του.

Στα ηγετικά κλιμάκια της ΕΕ είχε ανάψει κόκκινος συναγερμός διότι υπήρχαν φόβοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να βγει πρώτο κόμμα και να κάνει κυβέρνηση στην Ελλάδα. Η ισχυρή τριανδρία Ντράγκι, Ρεν και Μπαρόζο εξέταζαν σενάρια πώς θα αντιδρούσαν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και τι κινήσεις θα έκαναν πριν ανοίξουν οι ασιατικές αγορές τη Δευτέρα το πρωί.
Το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών ήταν τέτοιο που δεν χρειάστηκε να τεθούν σε εφαρμογή τα σενάρια αντιμετώπισης του ΣΥΡΙΖΑ στο τιμόνι της Ελλάδας.

Οι πληροφορίες δεν αναφέρουν αν ο Ολι Ρεν διηγήθηκε και την ανακούφιση που ένιωσαν από το τότε εκλογικό αποτέλεσμα. Ούτε αν πρόσθεσε τα πιθανά σενάρια που γίνονται τώρα για ένα παρόμοιο ενδεχόμενο στις προσεχείς εκλογές στην Ελλάδα.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook