Στη δικαιοσύνη θα οδηγηθούν τα έξι μέλη μιας πακιστανικής οικογένειας, που κατηγορούνται ότι διέπραξαν ένα "έγκλημα τιμής", δολοφονώντας την 20χρονη κόρη τους διότι αρνήθηκε να παντρευτεί με προξενιό.

Η Σάντια Σέιχ, μία νεαρή Βελγίδα με καταγωγή από το Πακιστάν, στις 22 Οκτωβρίου του 2007 πυροβολήθηκε τρεις φορές από τον 24χρονο αδελφό της Μουντουσάρ, στο πατρικό της σπίτι στο Σαρλερουά, όπου εκλήθη με σκοπό να συμφιλιωθεί με την οικογένεια.

Η νεαρή γυναίκα είχε εγκαταλείψει το πατρικό της για να σπουδάσει στο Σαρλερουά και για να είναι μαζί με τον σύντροφό της Ζαν, έναν Βέλγο συνομήλικό της. Οι γονείς της είχαν προσπαθήσει να τήν παντρέψουν με έναν ξάδελφό της που ζούσε στο Πακιστάν και τον οποίο δεν είχε συναντήσει ποτέ.

Αφού τσακώθηκε με τους γονείς της, η κοπέλα φιλοξενήθηκε από μία φίλη της.

Η δολοφονία της, που χαρακτηρίζεται ως "έγκλημα τιμής" είχε προκαλέσει σοκ στο Βέλγιο. Μάλιστα, στο Σαρλερουά περίπου 1.800 άτομα είχαν διαδηλώσει για να διαμαρτυρηθούν για την δολοφονία της.

Η οικογένεια είχε αρνηθεί ότι διέταξε την δολοφονία της νεαρής.

Σήμερα, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του Σαρλερουά απεφάνθη ότι έξι μέλη της οικογένειας της Σάντια είχαν σχεδιάσει την δολοφονία της: ο πατέρας, η μητέρα, ο αδελφός, που τελικά τράβηξε και την σκανδάλη, δύο αδελφές και ένας ακόμη αδελφός της.

Η υπόθεση βρίσκεται τώρα στο τμήμα που είναι αρμόδιο για την απαγγελία κατηγοριών και το οποίο θα αποφασίσει την παραπομπή των μελών της οικογένειας ενώπιον ποινικού δικαστηρίου, όπου κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν ακόμη και ποινές ισόβιας κάθειρξης.

ΑΠΕ - ΜΠΕ