Την άμεση απόσυρση της «απαράδεκτης, καταστροφικής και άνευ προηγουμένου» εγκυκλίου του ΙΚΑ με την οποία «αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από 5 έως 12 χρόνια για χιλιάδες ασφαλισμένους», ζητεί η ΓΣΕΕ.

Καταγγέλοντας την κυβέρνηση ότι «με πολιτικές μικρότητες και παρακάμπτοντας το Κοινοβούλιο αυξάνει εν μια νυκτί τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και καταργεί την ενότητα της ασφαλιστικής συνέχειας» και μάλιστα την «ώρα που ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρξουν νέες δυσμενείς αλλαγές στο ασφαλιστικό», η ΓΣΕΕ τονίζει «σπέρνετε ανέμους, ετοιμαστειτε να θερίσετε θύελλες».

Πυρά εξαπολύει στην κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τη ότι «συνεχίζει ακάθεκτη να σφαγιάζει συντάξεις και ν’ αυξάνει τα όρια ηλικίας σε χιλιάδες ασφαλισμένους», ακόμη και μέσω «μη σύννομων εγκυκλίων του ΙΚΑ», ικανοποιώντας «τις θρασύτατες απαιτήσεις της τρόικας».

Απόσυρση της επίμαχης εγκυκλίου ζήτησε και το συγκυβερνών ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «αντίκειται ευθέως και υπερβαίνει την υπάρχουσα νομοθεσία και επιπλέον δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στους εργαζόμενους με διαδοχική ασφάλιση».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook