Υλικά

• 100 γρ. σιτάρι
• 20 γρ. αλεύρι
• 50 γρ. ζάχαρη
• 500 ml. νερό
• 25 γρ. ξερά σύκα (κομμένα στη μέση)
• 25 γρ. καρύδια
• 25 γρ. βερύκοκα ξερά
• 25 γρ. ρόδια
• 25 γρ. σταφίδες
• 1 ξυλάκι κανέλας
• Λίγη κανέλα σκόνη

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ το σιτάρι στο νερό. Την επόμενη, το βράζουμε σε κατσαρόλα με το ίδιο νερό μέχρι να «σπάσει».

Σουρώνουμε πολύ καλά, κρατώντας κατά μέρος τον χυλό του, τον οποίο αρωματίζουμε με το ξυλάκι κανέλας. Παράλληλα σε μικρό κατσαρολάκι, καβουρδίζουμε το αλεύρι μέχρι να πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα.

Το προσθέτουμε στον χυλό, ρίχνοντας μαζί και τη ζάχαρη και τα βάζουμε όλα μαζί να πάρουν μια βράση. Μόλις αρχίσει να πήζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και βγάζουμε το ξυλάκι κανέλας.

Μοιράζουμε σε ατομικά μπολάκια και το αφήνουμε να κρυώσει κατά μέρος. Μόλις κρυώσει, τοποθετούμε σε σειρά από πάνω, τους ξηρούς καρπούς, τα ξερά φρούτα και τα ρόδια.

Τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με την κανέλα σκόνη.