Οι σχέσεις γονέων και παιδιών βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο σε μια οικογένεια και σίγουρα η συμβουλευτική γονέων, βοηθάει σε μια πιο σωστή προσέγγιση των προβλημάτων.

Στα πλαίσια αυτά, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου και ώρα 6:00 – 8:00 το απόγευμα, γονείς και γενικότερα ενδιαφερόμενοι, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σεμινάριο για γονείς με παιδιά προσχολικής ηλικίας με θέμα: «Τα όρια των παιδιών και τα όρια των γονέων».

Το θέμα των ορίων απασχολεί όλους τους γονείς ενώ ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο να τα καθορίζει. Παρ\’ όλα αυτά υπάρχουν κάποια όρια που πρέπει να μπαίνουν από τη γέννηση κιόλας του παιδιού, όσο κι αν αυτό φαίνεται υπερβολικό. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει μια σταθερή και οριοθετημένη ζωή για το παιδί, ώστε να μπορεί εύκολα να μάθει το καλό και το κακό. Όταν δεν υπάρχει σταθερότητα το παιδί συγχύζεται και εκεί παρατηρούνται επιθετικές και περίεργες συμπεριφορές. Και εκεί οι γονείς αρχίζουν να προβληματίζονται. Άλλες φόρες είναι αργά, άλλες φορές μπορούν με λίγη προσπάθεια να αλλάξουν σημαντικά τη συμπεριφορά του παιδιού. Απαιτείται όμως υπομονή και επίμονη.

Στο σεμινάριο, θα συζητηθεί εκτενώς το θέμα, με λεπτομέρειες και παραδείγματα που παρουσιάζονται σε powerpoint, θα γίνει ανταλλαγή απόψεων γονέων για τα παιδιά τους και θα δοθούν σημειώσεις.

Την επιμέλεια του θα έχει η Κατερίνα Μαυροματάκη, Ψυχολόγος-Συμβουλευτική Οικογένειας.

Τοπος: Τσόντου Βαρδα 30

Κόστος: 20 ευρώ

Πληροφορίες/εγγραφές: 2821052626 & 6948240053

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook