Τις σοβαρές επιφυλάξεις της Εκκλησίας στο ερώτημα «ταφή ή καύση των νεκρών» εξέφρασε ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος και κάλεσε τους χριστιανούς να παραμείνουν πιστοί στις παραδόσεις της Εκκλησίας, δηλαδή της ταφής και όχι της καύσης του σώματος.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του μητροπολίτη έγινε κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα «Το ανθρώπινο σώμα στην προοπτική της Ανάστασης του Χριστού» που πραγματοποιήθηκε από τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Θεολόγων στο Ρέθυμνο.

Ο κ.κ. Ευγένιος παρέπεμψε μάλιστα όλους στην αναστάσιμη προσευχή «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών», σημειώνοντας ότι: «η καύση των νεκρών δεν συνάδει με τον ορθόδοξο πολιτισμό μας. Αυτές τις ημέρες που μιλάμε για την Ανάσταση του Ιησού, ο νους όλων μας πάει στον πανάγιο τάφο».

Από την πλευρά του, ο επίκουρος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Υφαντής ανέφερε πως η καύση θεωρείται ένας βίαιος τρόπος αφανισμού του ανθρωπίνου προσώπου, που δεν ταιριάζει στην παράδοσή μας. Το ζήτημα της ταφής ή της καύσης, όπως είπε, είναι θέμα προσωπικό. Τόνισε μάλιστα ότι «Η Εκκλησία για λόγους παραδοσιακούς κυρίως και όχι δογματικούς επιμένει στην ταφή, γιατί με αυτόν τον τρόπο πιστεύει ότι σέβεται περισσότερο το ανθρώπινο πρόσωπο».

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook