Τα σχέδιά τους ήταν μεγαλόπνοα, με έμπνευση για κάτι ιστορικό. Οι εργασίες ξεκίνησαν με φιλοδοξίες. Αλλά το τελευταίο.. λιθαράκι δεν μπήκε ποτέ.

Είναι μνημεία στον κόσμο που παρότι δεν έχουν ολοκληρωθεί, αποτελούν πόλο έλξης.

Η Huffington Post βρήκε τα επτά πιο όμορφα από αυτά, τα μνημεία για τα οποία το γεγονός ότι είναι ημιτελή αποτελεί απλά ένα ακόμη στοιχείο της γοητείας τους.

Πύργος Χασάν, Μαρόκο
Ο μιναρές του τζαμιού που δεν έχει ολοκληρωθεί στο Ραμπάτ θα ήταν ο μεγαλύτερος στον κόσμο. Αυτό βέβαια, όταν ξεκίνησαν οι εργασίες το 1195. Πέρυσι ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO.

\"\" 

Ημιτελής εκκλησία, Βερμούδες
Χτίστηκε το 1874, αλλά ποτέ δεν μπήκε το τελευταίο… λιθαράκι εξαιτίας έλλειψης χρημάτων.
\"\"

Καθεδρικός Αγ. Ιωάννη Θεολόγου, Νέα Υόρκη
Θεωρείται ένα ημιτελές αριστούργημα. Η κατασκευή ξεκίνησε το 1892, αλλά υπήρχαν αντικρουόμενες απόψεις για τα σχέδια και αναβολές. Οι εργασίες συνεχίζονται.
\"\"

Εθνικό Μνημείο, Σκωτία
Πρόκειται για μνημείο για τους ναύτες και τους στρατιώτες που σκοτώθηκαν κατά τους Ναπολεόντειους Πολέμους. Ξεκίνησε το 1826, αλλά εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Το αρχικό πλάνο ήταν ένα αντίγραφο του Παρθενώνα.
\"\"

Σαγράδα Φαμίλια, Ισπανία
Η περίφημη εκκλησία του Γκαουντί στη Βαρκελώνη είναι υπό κατασκευή για πάνω από έναν αιώνα. Οχτώ από 18 πυργίσκους της ολοκληρώθηκαν το 2011. Σύμφωνα με το πλάνο, ως το 2028 το έργο θα έχει πάρει την τελική του μορφή.
\"\"

Μνημείου «τρελού αλόγου», Νότια Ντακότα
Το γιγάντιο έργο είναι υπό κατασκευή από τη δεκαετία του \’40. Το «τρελό άλογο» ήταν ο αρχηγός των Ογκλάλα Λακότα και πολέμησε ενάντια στην καταπάτηση των εδαφών της φυλής του από την αμερικανική κυβέρνηση. Ο αρχικός γλύπτης πέθανε το 1982, οπότε παραμένει άγνωστο το ποιος θα ολοκληρώσει το έργο και πότε.
\"\"

Ryugyong Hotel, Βόρεια Κορέα
Η κατασκευή του ουρανοξύστη σε σχήμα πυραμίδας ξεκίνησε το 1987. Ομως το 1992 τα έργα σταμάτησαν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Η δουλειά άρχισε πάλι έξι χρόνια αργότερα με εκτίμηση ολοκλήρωσης το 2012, αλλά ακόμη το ξενοδοχείο δεν έχει υποδεχθεί τους πρώτους του πελάτες.
\"\"

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook