Μετά την τραγική συντριβή του Boeing-737 στο αεροδρόμιο του Καζάν της Ρωσίας στις 17 Νοεμβρίου, που έσπειρε τον θάνατο σε 50 επιβαίνοντες, νέα σοκαριστικά στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρει τηλεγράφημα του δικτύου Russia Today, υπάρχει πιθανότητα ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους να είχε πλαστή άδεια!

Ο εκπρόσωπος της ερευνητικής επιτροπής, Βλαντιμίρ Μάρκιν, σε ανακοίνωσή του δήλωσε πως υπάρχουν αρκετοί κυβερνήτες των ρωσικών αερογραμμών που έχουν λάβει «πλαστές άδειες» από κέντρα εκπαίδευσης.

Όπως ανέφερε, πάνω από 100 είναι τα κέντρα αυτά σε ολόκληρη τη Ρωσία και ο Μάρκιν αμφισβήτησε τις άδειες που παρέχουν, ενώ εξέφρασε μεγαλύτερη ανησυχία για τους πιλότους μικρότερων αεροπορικών γραμμών.

Όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος: «Ο κυβερνήτης, Ρούστεμ Σαλίκοφ, ήταν έμπειρος κυβερνήτης, και θεωρητικά είχε λάβει άδεια ως πιλότος εμπορικών αεροσκαφών από ένα κέντρο εκπαίδευσης που είχε εγκριθεί από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας». Ωστόσο, διευκρίνισε ότι για κάποιες από αυτές τις σχολές αμφισβητείται η νομιμότητά τους.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες ο κυβερνήτης επιχείρησε να προσγειώσει το Boeing, αλλά απέτυχε, ενώ αργότερα λάθος χειρισμοί οδήγησαν στην απότομη απώλεια ύψους και στη συντριβή.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook