Ο Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ Μανούσος Βολουδάκης, κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή, ανέδειξε τη σημασία της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος, ως βασικού στοιχείου για τη διαπραγμάτευση όρων εξόδου από το μνημόνιο, αλλά και ως αρχή μιας πορείας ανάκαμψης της οικονομίας. Παρέθεσε όμως και τις εξής προϋποθέσεις για την αξιοποίηση της επιτυχίας αυτής στην πράξη:

– Να δημιουργηθεί δίχτυ προστασίας για τους οικονομικά ασθενέστερους, που θα συμπεριλαμβάνει και προστασίας της πρώτης κατοικίας για όσους πραγματικά αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους

– Να γίνει δικαιότερο το φορολογικό σύστημα, με πρώτο σημείο δοκιμασίας το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ακινήτων το οποίο θα έρθει στη Βουλή τις επόμενες ημέρες. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «Αυτοί που φορολογούνται, υπερφορολογούνται». Στο σημείο αυτό τόνισε και την ανάγκη αξιοποίησης όλων των στοιχείων που υπάρχουν για μια δικαιότερη κατανομή των φόρων, χαρακτηρίζοντας αδιανότητο το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί ο έλεγχος της «λίστας Λαγκάρντ».

– Να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι εταίροι μας στο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 για ελάφρυνση του χρέους, εφ’ όσον επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα. «Δε ζητάμε χάρες ούτε επιείκεια, απαιτούμε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις, αφού έχουμε επιτύχει το σημαντικότερο στόχο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Μ.Βολουδάκης άσκησε ακόμη οξεία κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η υποτιθέμενη πρότασή του για την οικονομία, ουσιαστικά λέει ότι μπορούμε να διατηρήσουμε τη δανειακή σύμβαση, χωρίς άλλες δεσμεύσεις.

Να παίρνουμε δηλαδή τα χρήματα, χωρίς να αναλαμβάνουμε καμμιά υποχρέωση απέναντι σε αυτούς που τα δίνουν. «Κουτόφραγκοι δεν υπάρχουν», συμπλήρωσε, τονίζοντας και τη διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ, που άλλα λέει στο εσωτερικό και άλλα στο εξωτερικό της χώρας.

Κατά το Μανούσο Βολουδάκη, χρειάζεται να επιταχυνθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, με έμφαση στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης και του κόστους της ενέργειας ώστε να γίνει η οικονομία ανταγωνιστική.

Ο Μ.Βολουδάκης έκλεισε την ομιλία του με τα εξής : «Ο Έλληνας παίρνει ρίσκο, προσπαθεί, καινοτομεί. Αυτό δείχνει η ιστορία μας, αυτή είναι η ταυτότητά μας. Η απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάμεων της πατρίδας μας θα μας βγάλει από την κρίση, κι όχι η επιστροφή στην ακινησία του κρατισμού άλλων εποχών που ευαγγελίζεται ως νέο τάχα όραμα ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook