Στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης των φυλακών που ασφυκτιούν, τμήματα τεσσάρων αγροτικών φυλακών,της Κασάνδρας, της Αγιάς Χανιών, των νέων Κασσαβέτιας και της Τίρυνθας, μετατρέπονται σε κλειστά, προκειμένου να μεταταχθούν 502 κρατούμενοι από άλλες φυλακές της χώρας.

Με τρεις αποφάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, λόγω του «υπερσυνωστισμού κρατουμένων» στις ελληνικές φυλακές, μετατρέπονται τμήματα των επίμαχων τριών αγροτικών φυλακών σε κλειστές για να μεταχθούν σε αυτά κατάδικοι που εκτίουν ποινές κάθειρξης από 5 έως 10 χρόνια.

Ειδικότερα, το πρώτο και δεύτερο τμήμα του αγροτικού καταστήματος κράτησης Κασσάνδρας χωρητικότητας 160 ατόμων, θα μετατραπούν σε κλειστά τμήματα κρατουμένων. Επίσης, το δεύτερο κτίριο του αγροτικού καταστήματος κράτησης Αγιάς Χανίων, χωρητικότητας 130 ατόμων μετατρέπεται, σε κλειστό τμήμα κράτησης.

Ακόμη, το πρώτο κτίριο του ειδικού αγροτικού καταστήματος κράτησης νέων Κασσαβέτειας, χωρητικότητας 72 ατόμων, μετατρέπεται σε κλειστό τμήμα κράτησης.

Επίσης, το δεύτερο παράρτημα του αγροτικού καταστήματος κράτησης Τίρυνθας, χωρητικότητας 140 ατόμων, μετατρέπεται σε κλειστό παράρτημα κράτησης.

Τέλος, με τις υπουργικές αποφάσεις δίνεται εντολή και στους τέσσερις διευθυντές των επίμαχων αγροτικών φυλακών, εν όψει της μετατροπής τμημάτων των φυλακών αυτών και σε κλειστές, να μεριμνήσουν για την εκτέλεση των απαραίτητων τεχνικών εργασιών, καθώς και τη λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων ασφαλείας.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook