Πόσες φορές έχει τύχει να σερφάρετε, να θέλετε να παρακολουθήσετε online κάποια ταινία, να παίξετε κάποιο διαδικτυακό παιχνίδι ή να δείτε κάποιο βίντεο στο YouTube, αλλά για να το καταφέρετε είστε υποχρεωμένοι να περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα έως ότου η ενοχλητική διαφήμιση, που αναβοσβήνει «ουρλιάζοντας» την παρουσία της στην οθόνη σας, σας επιτρέψει να την ξαποστείλετε από κει που ήρθε, κλείνοντας το παράθυρο;

Και πόσες φορές έχει τύχει το κλείσιμο μίας καρτέλας να πυροδοτεί αυτομάτως δύο τρεις ακόμη;

Η απάντηση είναι γνωστή σε όλους...

Οι λεγόμενες «obtrusive internet ads», κοινώς «επιθετικές διαφημίσεις», έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο κάνοντας τους χρήστες να αισθάνονται ότι το διαδικτυακό σύμπαν δεν είναι παρά ένας πολτός «σκουπιδιών» μέσα στον οποίο προσπαθεί κανείς να κολυμπήσει με δυσκολία.

Και εδώ έρχεται ένα μικρό, λευκό, θαυματουργό γκατζετάκι ονόματι Ad Trap – Παγίδα Διαφημίσεων – που μοιάζει πολύ με ασύρματο rooter και μπλοκάρει τις διαδικτυακές διαφημίσεις προτού καν φτάσουν στον υπολογιστή.

Μπορεί κανείς να το αγοράσει online έναντι 100 ευρώ, να το συνδέσει απλά στο ασύρματο rooter του και να «σηκώσει» έναν απροσπέλαστο τοίχο που θα κρατήσει μακριά από το laptop, το smartphone και το tablet σας κάθε είδους διαφήμιση, ακόμη και στο YouTube.

Θα μπορούσε κανείς να προβάλλει το επιχείρημα ότι υπάρχουν διάφορα browser extensions που κάνουν το ίδιο πράγμα και πράγματι κάτι τέτοιο ισχύει...

Ωστόσο, η ιδέα πίσω από το Ad Trap είναι ότι με την εγκατάσταση ΜΙΑΣ συσκευής μπορεί κανείς να προστατέψει από τις κάθε λογής ενοχλητικές διαφημίσεις ΌΛΕΣ τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο ίδιο ασύρματο δίκτυο, ειδικά αν πρόκειται για γραφεία με περισσότερους του ενός υπολογιστές και άλλες συσκευές.

Ακολουθεί ένα demo του Ad Trap:iefimerida.gr