Τέσσερις σάκους γεμάτους ξύλινα κοντάρια, πτυσσόμενα μεταλλικά γκλοπ και φωτοβολίδες χειρός εντόπισε και κατέσχεσε η Αστυνομία κατά την έρευνα της σε συρμούς τρένων, που μετέφεραν Σέρβους φίλους του Ερυθρού Αστέρα στο ΟΑΚΑ, για τον χθεσινό αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν τρεις συλλήψεις για αντίσταση κατά της Αρχής.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η αστυνομία, κατά τη διαδρομή προς το αστυνομικό τμήμα του Αμαρουσίου, ομάδα περίπου 200 ατόμων επιτέθηκε στους 200 οπαδούς των Σέρβων αλλά και στους αστυνομικούς, αλλά απωθήθηκαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα τρείς (3) αλλοδαποί Σέρβοι υπήκοοι, για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών και κατοχή φωτοβολίδων πριν την έναρξη του αγώνα καλαθοσφαίρισης που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο του Ο.Α.Κ.Α.

Στους χώρους του Σταθμού του ΗΣΑΠ Νερατζιώτισσα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από ξύλινα κοντάρια, μεταλλικά γκλοπ και φωτοβολίδες

Συνελήφθησαν χθες (6-12-2013) το απόγευμα, στην περιοχή του Αμαρουσίου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, τρεις (3) αλλοδαποί, Σέρβοι υπήκοοι, ηλικίας 22, 24 και 26 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της απόπειρας απρόκλητων σωματικών βλαβών, της αντίστασης, της διατάραξης κοινής ειρήνης και παραβάσεις των Νόμων «περί φωτοβολίδων» και «καταπολέμησης της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις».

Συγκεκριμένα χθες (6-12-2013) το απόγευμα πριν την έναρξη αγώνα καλαθοσφαίρισης για την διοργάνωση της EUROLEAGUE , που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο του Ο.Α.Κ.Α, ομάδα διακοσίων (200) περίπου οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας, κινούμενη με τους συρμούς του τρένου, αποβιβάστηκε στο σταθμό του Η.Σ.Α.Π. Νερατζιώτισσα με σκοπό να μεταβεί στο γήπεδο. Οι αστυνομικές δυνάμεις που μετέβησαν στο σημείο, προκειμένου να τους ελέγξουν, εντόπισαν σε διάφορα σημεία του σταθμού τέσσερις (4) σάκους που περιείχαν:

* Σαράντα τρία (43) ξύλινα κοντάρια μήκους ενός μέτρου έκαστο

* Είκοσι εννέα (29) πτυσσόμενα μεταλλικά γκλοπ

* Δέκα (10) φωτοβολίδες χειρός και

* Ένα (1) μεταλλικό κόφτη

Η παραπάνω ομάδα φιλάθλων απέρριψε επίσης σε άλλα σημεία:

* Δέκα οκτώ (18) φωτοβολίδες χειρός και

* Δέκα τρία (13) μεταλλικά γκλοπ

Κατά τη διαδρομή προς το Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου, ομάδα διακοσίων (200) περίπου ατόμων επιτέθηκε στους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας και στους αστυνομικούς που τους επιτηρούσαν. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν και προσήγαγαν στο Α.Τ. Αμαρουσίου συνολικά εκατόν ενενήντα εννέα (199) οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας, οι οποίοι παρέμειναν εκεί μέχρι την λήξη του αγώνα.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής συνελήφθησαν οι τρείς (3) αλλοδαποί, για επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών και κατοχή φωτοβολίδων.

Δικογραφία σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

zougla.gr