Τα περί επικείμενης αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά διέψευσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιάννης Στουρνάρας στην εφημερίδα «Liberation».

«Δεν υπάρχει πρόθεση ή σχεδιασμός για κάτι τέτοιο», τονίζει το ΥΠΟΙΚ και υποστηρίζει πως η συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών στην εφημερίδα δόθηκε στην ελληνική γλώσσα και πως «κατά τη μεταφορά στη γαλλική προφανώς παρερμηνεύτηκαν και αλλοιώθηκαν οι απαντήσεις του, αφού ο κ. Στουρνάρας ουδέποτε αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εξάλειψης εξαιρέσεων».

«Απλώς ανέφερε ως παραδείγματα συγκεκριμένες εξαιρέσεις από τους γενικούς κανόνες που μειώνουν το φορολογικό βάρος», σημειώνει το υπουργείο και ξεκαθαρίζει πως «σε καμία περίπτωση δεν εξετάζεται θέμα κατάργησης των εξαιρέσεων αυτών».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε στη συνέντευξή του ότι δύο είναι οι παράγοντες που ερμηνεύουν το χαμηλό επίπεδο των εσόδων: η μεγάλη φοροδιαφυγή και οι πολλαπλές φορολογικές εξαιρέσεις.

«Πρέπει να εξαλειφθούν οι φορολογικές εξαιρέσεις, που είναι περισσότερες απ\’ ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπως για τα νησιά που έχουν χαμηλότερο ΦΠΑ απ\’ ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα ή για τους αγρότες που θα αρχίσουν να φορολογούνται από το 2015. Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλη φοροδιαφυγή: καταδιώκουμε τους φοροφυγάδες», δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας στη «Liberation».

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook