«Για να διώξει ο κ. Τσίπρας την τρόικα πρέπει να την βρει εδώ και για να ακυρώσει το μνημόνιο πρέπει να ισχύει» τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «προϋπολογισμό τελικής εξόδου από κρίση και Μνημόνιο».

«Δεν εκφράζουν την Ελλάδα του αύριο, αλλά του προχθές. Εκφράζουν την επιστροφή στο παρελθόν» τόνισε για τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για «συνειδητή και συστηματική προσπάθεια με στρατηγική έντασης και καταστροφής» και ότι «φοβάται μη βγει η χώρα από το μνημόνιο και δεν έχει λόγο ύπαρξης».

«Έχουν μεταττρέψει την αγωνία των Ελλήνων σε μικροπολιτικό πανηγύρι, με την οσμή της εξουσίας» τόνισε για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Λέω στον κ. Τσίπρα ότι δεν μπορούν να σε βγάλουν από το ευρώ, αλλά να σε κρεμάσουν στα μανταλάκια μέσα στο ευρώ» σημείωσε, τονίζοντας ότι η αντιπολίτευση δεν έχει καμία αίσθηση ευθύνης.

«Κύριε Τσίπρα είστε καθηλωμένοι σε μεσαία ποσοστά» πρόσθεσε αναφέροντας ότι «το πρόβλημα που έχουμε είναι ότι δεν υπάρχει συναίνεση με την αντιπολίτευση» αφού αυτή «έχει καλομάθει».

«Η τρόικα είναι ο τεχνητός βραχίονας των κυβερνήσεων της ευρωζώνης. Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή και έχει αποτελέσματα» είπε ακόμα, τονίζοντας ότι «αποκαθίσταται η ανταγωνιστικότητα της χώρας».

«O Προϋπολογισμός έχει πολύ μεγάλη σημασία. Είναι ο Προϋπολογισμός τελικής εξόδου από την κρίση και το Μνημόνιο, ο Προϋπολογισμός του πρωτογενούς πλεονάσματος, ο Προϋπολογισμός της επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας» επισήμανε, προσθέτοντας πως «θεμελιώνει τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους».

Παράλληλα, διευκρίνησε πως «δεν μπορεί να είναι εικονικός αφού περνάει από αυστηρό έλεγχο της Ε.Ε.».

«Tώρα που φτάσαμε σε αποτελέσματα ζητούν να τα ακυρώσουμε και να φτάσουμε σε κατάσταση από το 2008 και πίσω. Να γυρίσουμε υπό το μηδέν για να αφεθούμε να ζήσουμε τη μοναδική εμπειρία της ασύντακτης χρεοκοπίας» είπε, συνεχίζοντας την επίθεσή του προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η τρόικα είναι ένα θεσμικό υβρίδιο που δεν προβλέπεται από τις συνθήκες. Χρειάζεται μία άλλη αφήγηση για την Ευρώπη, μία αφήγηση του ευρωπαϊκού Νότου» είπε.

Παράλληλα έριξε νέες βολές κατά της Κουμουνδούρου για την επικεφαλής του γερμανικού Die Linke και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Γκάμπι Τσίμερ.

«Εάν δεν ήξερα τι έχουν στο μυαλό τους θα έλεγα ότι με αυτά που λένε στον ΣΥΡΙΖΑ θα έλεγα πως ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης. Θεωρείτε ότι προφανώς σωστά προχωρήσαμε σε ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» σημείωσε.

newpost.gr