Αλλαγή σκηνικού στον βαθμολογικό πίνακα της 2ης εθνικής κατηγορίας της Ολλανδίας είχαμε μετά την απόφαση της ολλανδικής ομοσπονδίας (KNVB) και ανακατατάξεις στην ουρά. Ευνοημένη από αυτή την αλλαγή είναι η Αλμίρε Σίτι ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο ταλαντούχος Χανιώτης τερματοφύλακας Κώστας Περιστερίδης.

 

Συγκεκριμένα τιμωρήθηκαν για οικονομικούς λόγους οι Ρούζενταλ και η Ντόρντρεχτ με αφαίρεση τριών βαθμών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα σημαντικές ανακατατάξεις στην βαθμολογία της Jupiler League. Έτσι και σε ότι έχει να κάνει με το πρώην τερματοφύλακα της Ιωνίας Χανίων η ομάδα του, Αλμίρε Σίτι, από τελευταία στον βαθμολογικό πίνακα πέρασε στην προνομιούχα για παραμονή 17η θέση. Τελευταία είναι μετά την απόφαση η Ρούζενταλ, που υστερεί πλέον κατά 2 βαθμούς.

Την Παρασκευή διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική που θα γίνει πραγματική «μάχη» με τρεις ομάδες να παλεύουν για αποφυγή του υποβιβασμού (Φορτούνα Σιτάρντ 26 β., Αλμίρε 25 β., και Ρούζενταλ 23 β.).

Το πιο δύσκολο έργο δείχνει να έχει η Φορτούνα που αντιμετωπίζει την πρωτοπόρο Βάλβαϊκ, ενώ οι άλλες δύο παίζουν με ομάδες που «καίγονται» για βαθμούς για την είσοδο στα πλέι-οφ. Η Αλμίρε Σίτι παίζει εκτός έδρας με την 8η της βαθμολογίας Ντεν Μπός ενώ η ουραγός πλέον Ρούζενταλ υποδέχεται την άλλη ομάδα που τιμωρήθηκε με -3 βαθμούς την Ντόρντρεχτ και αν χάσει ή πάει ισοπαλία τότε τελειώνουν όλα και υποβιβάζεται αυτή.
Σε σχέση με ισοβαθμία μεταξύ των ομάδων η Ρούζενταλ υπερτερεί των δύο άλλων, ενώ η Φορτούνα σε σχέση με την Αλμίρε, που δεν την εξυπηρετεί καμία ισοβαθμία στην τελευταία θέση.

Όσον αφορά τον Περιστερίδη, ο διεθνής με την Εθνική Ελπίδων τερματοφύλακας, αποκτήθηκε φέτος από τον Άγιαξ και έχει στο πρωτάθλημα 12 συμμετοχές.

 

 

 

Λευτέρης Αντωνακάκης