Δραματικό σήμα κινδύνου εξέπεμπε πλοιάριο στα νότια της Σικελίας, στο οποίο επέβαιναν περισσότεροι από 100 Σύροι πρόσφυγες, ανάμεσά τους και 25 παιδιά.

Το ιταλικό πολεμικό ναυτικό και η ακτοφυλακή έσπευσαν στο σημείο χθες τη νύχτα, προκειμένου να επιχειρήσουν μετεπιβίβαση των προσφύγων, καθώς το πλοιάριό τους είχε παρουσιάσει πρόβλημα.

Ωστόσο, η θαλασσοταραχή εμπόδισε την επιχείρηση και χρειάστηκε να περάσουν ώρες, έως το ξημέρωμα, προκειμένου τα σκάφη της ακτοφυλακής να καταφέρουν να διασώσουν τα 106 άτομα.

Όλοι τους μεταφέρθηκαν ασφαλείς στις Συρακούσες της νοτιοανατολικής Σικελίας.

Επιπλέον, 46 αφρικανοί λαθρομετανάστες, ανάμεσά τους τρεις γυναίκες, διεσώθησαν σήμερα το πρωί κοντά στην Ισπανία, στις ακτές της οποίας προσπάθησαν να φθάσουν με τέσσερα πλοιάρια, ανακοίνωσαν οι ισπανικές αρχές.

newpost.gr


Δραματικό σήμα κινδύνου εξέπεμπε πλοιάριο στα νότια της Σικελίας, στο οποίο επέβαιναν περισσότεροι από 100 Σύροι πρόσφυγες, ανάμεσά τους και 25 παιδιά.Το ιταλικό πολεμικό ναυτικό και η ακτοφυλακή έσπευσαν στο σημείο χθες τη νύχτα, προκειμένου να επιχειρήσουν μετεπιβίβαση των προσφύγων, καθώς το πλοιάριό τους είχε παρουσιάσει πρόβλημα.Ωστόσο, η θαλασσοταραχή εμπόδισε την επιχείρηση και χρειάστηκε να περάσουν ώρες, έως το ξημέρωμα, προκειμένου τα σκάφη της ακτοφυλακής να καταφέρουν να διασώσουν τα 106 άτομα.Όλοι τους μεταφέρθηκαν ασφαλείς στις Συρακούσες της νοτιοανατολικής Σικελίας.Επιπλέον, 46 αφρικανοί λαθρομετανάστες, ανάμεσά τους τρεις γυναίκες, διεσώθησαν σήμερα το πρωί κοντά στην Ισπανία, στις ακτές της οποίας προσπάθησαν να φθάσουν με τέσσερα πλοιάρια, ανακοίνωσαν οι ισπανικές αρχές.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/301833/teleytaia-stigmh-swthhkan-106-prosfyges-apo-ta-maniasmena-kymata#ixzz2mpaGuCgq