Ένας δραπέτης των φυλακών, ο οποίος καταζητείτο από το 2012, και έξι ακόμα πολίτες συνελήφθησαν σε εκτεταμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε Τρίκαλα και Σέρρες.

Πιο συγκεκριμένα, τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, συνελήφθη στα Τρίκαλα 57χρονος Έλληνας, δραπέτης φυλακών, ο οποίος στις 11/12ου του 2012 δεν είχε επιστρέψει στο σωφρονιστικό ίδρυμα όπου κρατούνταν, μετά την άδεια που είχε λάβει.

Η σύλληψή του ήταν το αποτέλεσμα της αστυνομικής επιχείρησης πολλών υπηρεσιών στους νομούς Τρικάλων και Σερρών, ενώ συνελήφθησαν έξι ακόμα πολίτες.

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πέντε (5) όπλα, πλήθος φυσιγγίων και (208,3) γραμμάρια κάνναβης

Πρόκειται για πέντε Έλληνες άντρες ηλικίας 58, 33 και 29, μέλη της ίδιας οικογένειας και πιο συγκεκριμένα πατέρας και γιοι, συνελήφθησαν επίσης άλλοι δύο άνδρες 31 και 45 ετών αλλά και η 20χρονη κόρη του δραπέτη.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της Απόδρασης Κρατουμένου, Υπόθαλψης Εγκληματία και παραβάσεις Νόμων Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και Όπλων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε:

– Δύο (2) διαμερίσματα στην περιοχή των Τρικάλων

– Μία (1) αγροικία του Νομού Τρικάλων και σε

-Δύο (2) κατοικίες κωμόπολης του Νομού Σερρών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

– Μία (1) καραμπίνα

– Ένα (1) λειόκανο, μονόκανο, με κομμένη κάνη όπλο

– Ένα (1) αεροβόλο όπλο

– Ένα (1) κυνηγετικό όπλο τύπου FLOBERT με αποξασμένο αριθμό

– Ένα (1) αεροβόλο όπλο χειρός (απομίμηση περιστρόφου)

– 208,3 γραμμάρια κάνναβης και

– 108 φυσίγγια διαφόρων τύπων

Ο 57χρονος καταζητούμενος, όσο ήταν δραπέτης, διέφυγε με ΙΧ από δύο επικείμενους αστυνομικούς ελέγχους στους Νομούς Σερρών και Θεσσαλονίκης, ενώ στο όχημα στο οποίο επέβαινε, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι και μικροποσότητα χασίς.

Υπενθυμίζεται ότι, ο συλληφθείς εξέτιε ποινή για ληστεία, κλοπές κατ’ εξακολούθηση, παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων και πυρομαχικών, απάτη, παραβάσεις σχετικές με επιταγές και πλαστογραφία, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα βιασμού που έλαβε χώρα κατά το χρονικό διάστημα που ήταν δραπέτης.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook