Ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν θα επισκεφτεί την Κρήτη, στις 11 Δεκεμβρίου. Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της «περιοδείας» του επιτρόπου στις 13 Ελληνικές Περιφέρειες, με την οποία επιδιώκει να διασφαλίσει την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ, εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Η επίσκεψη έχει στόχο να ενθαρρύνει τις Περιφέρειες να επενδύσουν κατά προτεραιότητα σε τομείς όπως η έρευνα και η ανάπτυξη, η καινοτομία, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, αλλά και να τις βοηθήσει σημαντικά ώστε να εκμεταλλευτούν τα δυνατά τους σημεία, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τους πόρους της ΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτής της «περιοδείας», την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, ο Επίτροπος θα επισκεφθεί το Ηράκλειο όπου θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και εν συνεχεία θα παραστεί ως κεντρικός ομιλητής σε ενημερωτική εκδήλωση με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επαγγελματικών ενώσεων και φορέων αλλά και εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Ατλαντίς» (ώρα 10.30-12.30), ενώ το θέμα της ομιλίας του Επιτρόπου θα είναι :Οι προκλήσεις της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Εν συνεχεία αφού παραχωρήσει συνέντευξη τύπου , ο κ. Χαν θα επισκεφθεί έργα που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ, και συγκεκριμένα: το Εργαστήριο Διάχυτης Νοημοσύνης στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου ,τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και την Εταιρεία Κουβίδης ΑΕ στη Τύλισσο.

Τον Επίτροπο θα συνοδεύει ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, κ.Πάνος Καρβούνης, στελέχη της ΕΕ και συνεργάτες του Επιτρόπου.