Ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» διεθνούς σπείρας που έστηνε ποδοσφαιρικούς αγώνες στην Αυστραλία στους οποίους πρωταγωνιστούσε και η ποδοσφαιρική ομάδα Southern Stars Footbal Club, της Βικτώριας ομολόγησε την ενοχή του.

Πρόκειται για τον Μαλαισιανό υπήκοο Τζέρι Γκσουμπραμαριάμ ο οποίος ομολόγησε σε δικαστήριο της Μελβούρνης ότι «έστησε» ποδοσφαιρικούς αγώνες του πολιτειακού πρωταθλήματος της Βικτώριας, Victorian Premier League από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο. Η ποινή του Γκσουμπραμαριάμ θα ανακοινωθεί στις αρχές του 2014.

Την ενοχή τους ομολόγησαν και οι ποδοσφαιριστές Τζο Γούλι και Ρις Νόελ της Southern Stars οι οποίοι τιμωρήθηκαν με χρηματικό πρόστιμο επειδή συμφώνησαν να δώσουν στοιχεία για την «σπείρα». Κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι ο προπονητής και άλλοι παίκτες της ίδιας ομάδας των οποίων η δίκη θα γίνει αργότερα.

Οι περισσότεροι από τους παίκτες που εμπλέκονται προέρχονται από τη Βρετανία και έρχονταν να αγωνιστούν στην Αυστραλία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του βορείου ημισφαιρίου, οπότε δεν «έτρεχαν» πρωταθλήματα στη χώρα τους. Σύμφωνα με την αστυνομία σε αγώνες που σχετίζονται με την ομάδα Southern Stars, «παίχτηκαν» περισσότερα από δύο εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας.

Η αστυνομία διεξήγαγε τις σχετικές έρευνες και προέβη στις συλλήψεις ύστερα από ενημέρωση που είχε από την Αυστραλιανή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Οι συλληφθέντες, αν καταδικαστούν, απειλούνται με δεκαετή κάθειρξη.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook