Νέα εφιαλτικά στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας για το πώς εκπαιδεύονται οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Βάση των αποκαλύψεων αυτών εξηγούνται γιατί αυξήθηκαν με γεωμετρική πρόοδο οι αυτοκτονίες στον Τουρκικό Στρατό.

Η ζωή των αυτοχείρων είχε γίνει κόλαση και δεν άντεχαν ούτε μία μέρα να ζουν.

Με την αποκάλυψη της υπόθεσης του στρατιώτη Ερσίν Πουλαλι, έγιναν γνωστά στην Ευρώπη τα βασανιστήρια που υποβάλλουν τους Τούρκους στρατιώτες στο όνομα της πειθαρχίας. Τα «γεράκια της Άγκυρας» θέλουν τυφλή υπακοή. Αποδεικνύεται ότι ο Ερντογάν έχει ευθυγραμμιστεί με το στρατιωτικό κατεστημένο και κινούνται εφαρμόζοντας κοινή πολιτική που δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατία και το σύγχρονο τρόπο ζωής.

Όλα άρχισαν να γίνονται γνωστά όταν ο στρατιώτης Ερσίν Πουλαλ προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Αν και το θύμα δεν μπόρεσε να αποδείξει όλα όσα βασανιστήρια είχε βιώσει κατάφερε και δικαιώθηκε , με αποτέλεσμα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να ζητήσει από την Άγκυρα να του καταβάλει αποζημίωση 9000 ευρώ. Αυτό βέβαια που στεναχώρησε το στρατιωτικό καθεστώς της Άγκυρας και την κυβέρνηση Ερντογάν δεν ήταν η αποζημίωση αλλά το ότι αποκαλύφθηκε αυτό που γίνεται στα μπουντρούμια της Τουρκίας και καταδικάσθηκε.

​Η μέθοδος «DISKO» που χρησιμοποιείται στους στρατιώτες προέρχεται από τις λέξεις Disiplin Koğuşu που σημαίνει «Θάλαμος πειθαρχίας».

Σύμφωνα με αφηγήσεις στρατιωτών που πέρασαν από το «θάλαμο» αυτό , υποβάλλονταν σε τιμωρία που κλιμακώνονταν ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος που υποτίθεται ότι διέπρατταν.

Προβλέπονταν ο εγκλεισμός τους σε πειθαρχείο, σε απομόνωση, σε εγκλεισμός χωρίς φαγητό και νερό και έφτανε μέχρι τον ξυλοδαρμό και βασανιστήρια.
Έχασαν και τη ζωή τους από τα βασανιστήρια

Από τον εφιαλτικό τρόπο επιβολής της πειθαρχίας πολλοί στρατιώτες έμειναν ανάπηροι ή έχασαν και τη ζωή τους.

Παρά το γεγονός ότι στο σύνολό τους τα Τουρκικά ΜΜΕ είναι πλήρως ελεγχόμενα από τον Ερντογάν τα θύματα κατάφεραν και δημοσιοποίησαν τα βασανιστήριά τους χάρη στο διαδίκτυο.

Το αποτέλεσμα ήταν η Άγκυρα φοβούμενη τη γενικευμένη κατακραυγή να ζητήσει από τον Τούρκο αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Νεζντέτ Οζέλ, το έτος 2013 να καταργηθεί αυτού του είδους εκπαίδευση.
Συγκλονιστικές αφηγήσεις

Σύμφωνα με αφηγήσεις των στρατιωτών που πέρασαν από DISKO:

•Στους τιμωρημένους έδιναν ένα μαύρο παντελόνι, μαύρο πουκάμισο (για να μην… καταστρέφονταν η φόρμα παραλλαγής) και ένα μαύρο κάλυμμα προσώπου (!).

• Ακολουθούσε χτύπημα με γκλόμπ στους γοφούς και στην πλάτη.

•Στη συνέχεια, χωρίς να έχουν δικαίωμα παραπόνων, οδηγούνταν με κλεισμένα τα μάτια σε ένα μέρος σκοτεινό, κάτι σαν υπόνομο, το οποίο ήταν γεμάτο λαγούμια και περιττώματα . Από τα ποντίκια που υπήρχαν εκεί μέσα δεν μπορούσαν να πατήσουν στο έδαφος. Ο χρόνος παραμονής στον υπόνομο ήταν περίπου 10 λεπτά.

•Μόλις έβγαιναν από το χώρο αυτό γεμάτοι ακαθαρσίες, τους έβαζαν να συρθούν στο έδαφος για 50 μέτρα, προκειμένου να φύγουν από πάνω τους οι ακαθαρσίες. Στη συνέχεια τους έβρεχαν με παγωμένο νερό και τους άφηναν στον ήλιο να στεγνώσουν. Ένας στρατιώτης που πέρασε την ποινή «DISKO» στην 95 ΤΘΤ στα Μάλγαρα, πριν από δύο χρόνια, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Βρωμούσα σαν λέσι και σε όλο μου το σώμα έβγαλα σπυριά. Ήταν ταπεινωτικό, έκλαψα και πόνεσα. Μας συμπεριφέρονταν σαν ζώα. Μας έβαλαν να παίζουμε το παιχνίδι «μακριά γαϊδούρα» και πάντα από κάτω ήμασταν εμείς οι τιμωρημένοι και κρατούμενοι. Είχε σπάσει η μέση μας…»

•Τους μάζευαν σε ένα χώρο και τους έλεγαν να βλέπουν στον ουρανό. Στη συνέχεια τους διέταζαν να έχουν ψηλά τα χέρια και να κάνουν άλματα, προκειμένου να πιάσουν τα άστρα. Αν δεν τους διέταζαν να κατεβάσουν τα χέρια, δεν το έκαναν και όποιος το τολμούσε, μέχρι το πρωί ήταν στην ίδια κατάσταση (να προσπαθεί να πιάσει τ’ άστρα). Ήταν υποχρεωμένοι να χοροπηδούν για να «πιάσουν τα’ άστρα» και μάζευαν άστρα μέχρι να λιποθυμήσουν…

•Τα μεσάνυχτα τους υποχρέωναν να ξυριστούν και στις 0. 30 ή 0.40 χτυπούσαν τις ντουλάπες και τους φώναζαν «εγερθείτε μωρέ» . Μόλις κατέβαιναν από τα κρεβάτια και πατούσαν στο δάπεδο διαπίστωναν ότι πλατσούριζαν σε βρώμικα νερά. Μετά τους έβαζαν να καθαρίσουν το χώρο μέχρι τις έξι το πρωί.

•Άλλες φορές τους έβαζαν να φυλούν σκοπιά κρατώντας το κοντάρι μίας σκούπας για πάρα πολλές ώρες

• Οι στρατιώτες έφταναν στο σημείο να μην έχουν τη δύναμη ούτε να περπατήσουν και πάντα σκεφτότανε ότι κάθε μέρα όλο και για κάτι θα τους τιμωρούσαν .

·Τους έβαζαν να σέρνονται πάνω στα χαλίκια και στη συνέχεια να μαζεύουν τα χαλίκια.

·Όταν κάποτε ρώτησε κάποιος στρατιώτης τους αξιωματικούς τι θα τα κάνετε τα χαλίκια , τον ξυλοκόπησαν για αρκετή ώρα. Μάλιστα ο επικεφαλής του απάντησε ως εξής: «Εσένα θα ρωτήσουμε μωρέ γκιαούρη, όλοι σας είστε προδότες…»

•Μετά το μεσημεριανό φαγητό και την καθαριότητα των χώρων, οι τιμωρημένοι με DISKO οδηγούνταν στην πάνω πλευρά του στρατοπέδου, όπου υπήρχε ένας λόφος και εκεί έσκαβαν λάκκο βάθους μισού μέτρου και έγραφαν και το όνομά τους.

•Μετά το απογευματινό φαγητό και την καθαριότητα των χώρων, γινόταν η καθαριότητα στις τουαλέτες. Πέντε άτομα επί γονάτων, καθάριζαν τις λεκάνες με οδοντόβουρτσα…

• Κάθε βράδυ κάτω από τις κουβέρτες, ακούγονταν κλάματα. Και οι τρεις ώρες ύπνου που είχανε και αυτές περνούσαν με κλάματα. Πολλοί είχαν σκεφτεί ν’ αυτοκτονήσουν και για το λόγο αυτό τους έπαιρναν ακόμη και τα κορδόνια από τα άρβυλα.

Τελικά αποδεικνύεται ότι η Τουρκία δεν έχει αλλάξει και ούτε φαίνεται πως θα γίνει ποτέ ένα κράτος σύγχρονο , δημοκρατικό χωρίς παρεμβατικές συμπεριφορές.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook