Το πρόγραμμα Ζίννια είναι η ιδέα μιας ομάδας ανθρώπων που δούλεψαν, συνεργάστηκαν, έζησαν από κοντά και αγάπησαν πολύ τον Δημήτρη Βουρβαχάκη, Διευθυντή ΕΚΑΒ Κρήτης και τον Βαγγέλη Κελαράκη, Πρόεδρο Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κρήτης-Διασώστη-Πλήρωμα Ασθενοϕόρου.

Γνωρίζοντας καλά την αγάπη και των δύο για την εκπαίδευση, σκοπός του προγράμματος, είναι κάθε χρόνο στις 12/12, μια ημέρα θλιβερή για μας μετά την απρόσμενη απώλειά τους στις 12/12/2012, "να ανασυγκροτούμε τις δυνάμεις μας και να κάνουμε αυτό που τόσο πολύ αγάπησαν και υπηρέτησαν".

Μια ημέρα εκπαίδευσης. Μια ημέρα μνήμης, εϕάμιλλη των ιδεών τους", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ 4ης περιϕέρειας Κρήτης.

Φέτος 12/12/2013 το Πρόγραμμα Ζίννια θα έχει ως θέμα την Kαρδιοαναπνευστική Aναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), την πνιγμονή από ξένο σώμα και την θέση ανάνηψης-ασϕαλείας.

Η εκπαιδευτική ημερίδα Zίννια 2013 είναι ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ, απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σε όλες τις επαγγελματικές ομάδες. Θα πραγματοποιηθεί στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου από τις 10:30-14:30. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πρακτική άσκηση σε προπλάσματα για την οποία είναι απαραίτητη η προεγγραϕή όσων θελήσουν να συμμετάσχουν.

Οι εγγραϕές θα γίνονται τηλεϕωνικά και μέσω email στην κ. Νινιράκη Μαρία τηλ. 6979621805 email: [email protected], μέχρι τις 8/12/2013 και για συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών.

Πληροϕοριακά να αναϕέρουμε ότι η ζίννια είναι ένα λουλούδι που ανήκει στην οικογένεια της μαργαρίτας, στην γλώσσα των λουλουδιών σημαίνει «σκέψεις που τρέχουν σε ϕίλους που λείπουν» και είναι ονοματισμένη έτσι προς τιμήν ενός γερμανού γιατρού (Johann Gottfried Zinn).

Πληροϕορίες: Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ 4ης περιϕέρειας Κρήτης -www.ekabcrete.com