Με παραδοσιακό Κρητικό δείπνο στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων, ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου η επίσκεψη στην Κρήτη, του Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ Στρατηγού Martin Dempsey, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ενθουσιασμένος απο την Κρητική κουζίνα.
Τον αμερικανό Αρχηγό, \”φιλοξένησε\” ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνας Μιχάλης Κωσταράκος, ο οποίος συνόδεψε τον κ.Dempsey και κατα την επίσκεψή του στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής, στο Μαράθι Ακρωτηρίου.

\"\"

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ \”κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι δύο Αρχηγοί μετέβησαν στη Σούδα (Κρήτη) όπου και επισκέφθηκαν το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) και ενημερώθηκαν για την αποστολή, τις δυνατότητες και τις πρόσφατες δραστηριότητες του Κέντρου.\”

\"\"

Εννοείται βέβαια, πως το Σάββατο ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, επισκέφθηκε την Αμερικανική βάση στον Μουζουρά καθώς και την ναυτική βάση στο Μαράθι.

Μάλιστα στην σελίδα του στο Facebook \”ανέβασε\” απο την Κρήτη, δύο μηνύματα για τα Αμερικανικά στρατεύματα.

Το ένα (χθες) αφορά στην επίσκεψή του στην Σούδα εν όψει των εορτών, και το άλλο (σήμερα) στην επέτειο απο το Περλ Χάμπορ.

\"\" \"\"

\"\"

Το πρωί της Κυριακής ο κ.Dempsey, αναχώρησε απο τα Χανιά για την Αθήνα, όπου είχε επίσημη συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ.Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος τον συνόδεψε και στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. 

\"\"

Υπενθυμίζεται πως ο αμερικανός αρχηγός ήρθε στην Ελλάδα μετά απο πρόσκληση του Έλληνα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ.Κωσταράκου, ο οποίος – πέραν τις φιλοξενίας στην Κρήτη – τον ξενάγησε και στην Ακρόπολη, όπως και στο μουσείο της Ακρόπολης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook