Εκατοντάδες Χανιώτες μαζί με τα παιδιά τους κατέκλυσαν το απόγευμα του Σαββάτου τα νέα κτήρια της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του ιδρύματος για μια γνωριμία με την επιστήμη και την τεχνολογία.
Μια εκδήλωση \”εξωστρέφειας\” του Πολυτεχνείου, η οποία σημείωσε καταπληκτική επιτυχία, αφού στα \”εργαστήρια\” που είχαν δημιουργηθεί επικράτησε το αδιαχώρητο.
Απο τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ, οι Χανιώτες και κυρίως τα παιδιά του Δημοτικού στα οποία απευθυνόταν η πρωτοβουλία γνώρισαν απλά ή πλέον περίπλοκα \”μυστικά\” απο τον μαγικό κόσμο της φυσικής και της χημείας.

\"\"  \"\"

Επίσης \”μυήθηκαν\” στις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές της επιστήμης, μέσα απο την συμμετοχή σε δραστηριότητες και πειράματα τα οποία είχαν διοργανωθεί με τέτοιο τρόπο που ήταν κατανοητά απο όλους.  

\"\"  \"\"

Η προσέλευση ήταν τόσο μεγάλη που σε αρκετά εργαστήρια υπήρχαν μεγάλες ουρές και όλοι περίμεναν υπομονετικά μαζί με τα παιδιά.

Δύσκολο να ειπωθεί ποιό απο τα \”περίπτερα\” κέρδισε τις προτιμήσεις των περισσότερων, αφού όλοι περιηγήθηκαν σε όλα τα εργαστήρια, αν και τα μικρά ρομποτάκια των \”Κουρητών\” φαίνεται να διασκέδασαν περισσότερο τα Χανιωτόπουλα.

\"\"  \"\"

\"\"

Τα παιδιά όμως εντυπωσιάστηκαν απο τα \”μαγικά\” πειράματα των εθελοντών φοιτητών σε απλές εφαρμογές της χημείας ή της φυσικής.

\"\"

Το δεδομένο είναι πως η πρωτοβουλία αυτή του Πολυτεχνείου Κρήτης να καλέσει τους Χανιώτες με τα παιδιά τους για να έχουν μια έμπρακτη γνωριμία με την επιστήμη, την τεχνολογία και το ίδρυμα, σημείωσε απόλυτη επιτυχία.

\"\"

Και η ικανοποίηση των εκατοντάδων που πήγαν στο ίδρυμα, φαίνεται πως έδωσε χαρά και στους δεκάδες εθελοντές φοιτητές, οι οποίοι μαζί με καθηγητές και άλλα μέλη του Πολυτεχνείου, κατάφεραν να προσφέρουν στην Χανιώτικη κοινωνία μιαν άψογα διοργανωμένη εκδήλωση απο όλες τις απόψεις.
Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook