Με παρέμβαση της αυστραλιανής Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ASIO) απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα 20 νέων ανδρών και ακυρώθηκαν τα αυστραλιανά διαβατήρια τους.

Η ASIO εκτίμησε πως τα άτομα αυτά, κατά την παρουσία τους στο εξωτερικό θα συμμετείχαν «σε επεισόδια πολιτικής βίας» και διέπονται από νοοτροπία «τζιχάντ» που θα έθετε σε κίνδυνο και την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Πιστεύεται ότι πρόκειται για Μουσουλμάνους που σχεδίαζαν να αγωνιστούν στη Συρία και σε άλλες μουσουλμανικές χώρες.

Οι ίδιοι το διαψεύδουν και ένας απ\’ αυτούς, ο 19χρονος Αμπου Μπακρ, δήλωσε επώνυμα ότι έμαθε από την ASIO πως θα πήγαινε στο εξωτερικό να λάβει μέρος σε ένοπλο αγώνα και ήταν «επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια της Αυστραλίας».

Μόλις την περασμένη εβδομάδα καταδικάστηκε ένας άλλος Αυστραλός, ο Χαμντί Αλκούντισι 39 ετών γιατί βρέθηκε ένοχος να στρατολογεί Μουσουλμάνους που είναι Αυστραλοί υπήκοοι και να τους δίνει χρήματα προκειμένου να πάνε και να πολεμήσουν στη Συρία στις τάξεις τρομοκρατικών οργανώσεων.

Οι αυστραλιανές αρχές πιστεύουν πως έως εκατό Αυστραλοί υπήκοοι μάχονται αυτό τον καιρό στη Συρία.

Εκπρόσωπος των ατόμων των οποίων τα διαβατήρια κατασχέθηκαν έκανε λόγο για αβάσιμες κατηγορίες και «βάναυση καταπίεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook