Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου οι Περιφερειακοί Αναπτυξιακοί Αγώνες Ξιφασκίας στην Κρήτη για το 2013. Οι αγώνες ήταν ενταγμένοι στο επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και διοργανώνονται με ευθύνη των Περιφερειακών Σωματείων σε όλη την Ελλάδα.

Τους Αγώνες διοργάνωσε για άλλη μια φορά στην Κρήτη η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς «Καπετάν Μιχάλης Κόρακας» και συμμετείχαν αθλητές και από τα τέσσερα Σωματεία που ασχολούνται με την Ξιφασκία στην Κρήτη: Την Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων, τη Γυμναστική Ένωση Ηρακλείου, το σύλλογο «Θησέας» και το διοργανώνοντα Σύλλογο.

Οι αγώνες έγιναν στο κλειστό Γυμναστήριο των Μοιρών. Ξεκίνησαν στις 10:00 το πρωί με τους προκριματικούς ενώ η τελευταία απονομή έγινε στις 6:00 το βράδυ. Η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς επέλεξε να κλείσει το 2013 με μια διοργάνωση που αποτελεί μια ιδιαίτερης σημασίας πρόγευση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που θα ακολουθήσει τον Ιανουάριο του 2014. Πρωταρχικός στόχος η εξοικείωση των μικρών ξιφομάχων με την αγωνιστική διαδικασία και η απόκτηση πολύτιμων εμπειριών πριν πέσουν στα «βαθιά νερά» των Κυπέλλων και Πανελληνίων Πρωταθλημάτων.Οι περιφερειακοί αγώνες Ξιφασκίας αφορούν σε αθλητές 8 – 13 ετών, κατηγορίας Παμπαίδων και Παγκορασίδων δηλαδή, και δίνουν την ευκαιρία στους μικρότερης ηλικίας Ξιφομάχους να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να πάρουν μια εικόνα επισήμων αγώνων χωρίς να χρειάζεται να απόμακρυνθούν ιδιαίτερα από την έδρα τους. Αποτελούν ταυτόχρονα μια πολύ καλή αφορμή για αγωνιστική προετοιμασία εν΄όψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παμπαίδων - Παγκορασίδων που θα γίνει τον Ιανουάριο του 2014 στην Αθήνα.

Έγιναν αγώνες Ξίφους Ασκήσεως Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α΄(8 - 10 ετών) και Β΄ (11 – 13 ετών) , Ξίφους Μονομαχίας Παμπαίδων και Παγκορασίδων 10 – 13 ετών και Σπάθης παμπαίδων Α΄και Σπάθης παμπαίδων Β΄.Συμμετείχαν σχεδόν εξήντα Ξιφομάχοι. Το κλίμα, ο ενθουσιασμός και η συγκίνηση Αθλητών αλλά των θεατών ήταν εκπληκτικά, όπως άλλωστε συμβαίνει πάντα στις αναμετρήσεις της μικρής κατηγορίας.Η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων συμμετείχε στους αγώνες με δεκαεπτά Ξιφομάχους που αποτελούν το φυτώριο της ομάδας , και οι οποίοι έμπρακτα απέδειξαν το πολλά υποσχόμενο μέλλον τους μέσα από την αγωνιστικότητά τους και τις διακρίσεις τους.

Ξίφος Ασκήσεως Παμπαίδων Α

1. Παπαδολοκολάκης Ιωάννης
2. Τζανάκης Γεώργιος
3. Πουλής Εμμανουήλ
4. Κακουρης παυλος

Ξίφος Ασκήσεως Παμπαίδων Β

1. Τζεράκης Γεώργιος
2. Τζανάκης Αναστάσιος

Ξίφος Ασκήσεως Παγκορασίδων Α

1. Μπομπολάκη Γρηγορία
2. Κασσάρα Ειρήνη

Ξίφος Ασκήσεως Παγκορασίδων Β

1. Τσεπέτη Μαρία
2. ΔραμηλαράκηΕυαγγελία Νικολέττα

Ξίφος Μονομαχίας Παμπαίδων

1. Δρικάκης Αριστομένης
2. Σασλής Μάριος
3. Παπαδάκης Δημήτριος
4. Λιλικάκης Κων/νος
5. Φραγκονικολάκης Εμμανουήλ

Ξίφος Μονομαχίας Παγκορασίδων

1. Σβουράκη Ειρήνη
2. Ελευθεράκη Αγγελίνα

Την αποστολή συνόδεψαν ο Έφορος της Α.Λ.Ξ.Χανίων κος Λεωνίδας Χατζηδάκης και ο Προπονητής του Ξίφους Μονομαχίας κος Μιχάλης Κωνσταντινόπουλος.

Τα μετάλλιοα ανά κατηγορία::

ΞΙΦΟΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α (8-10 ΕΤΩΝ) (12 ΑΘΛΗΤΕΣ)

1.Πατσιανωτάκης Ανδρέας (Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ)
2.Μερονιανάκης Στέλιος (Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ)
3.Παπαδοκοκολάκης Ιωάννης (Α.Λ.Ξ.ΧΑΝΙΩΝ)
3.Σαββάκης Γεώργιος (Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ)

ΞΙΦΟΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α (8-10 ΕΤΩΝ) (7 ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ)

1.Σφακιανάκη Δήμητρα (Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ)
2.Μπομπολάκη Γρηγορία (Α.Λ.Ξ.ΧΑΝΙΩΝ)
3.Κασσάρα Ειρήνη (Α.Λ.Ξ.ΧΑΝΙΩΝ)
3.Ρόμπινσον-Κόλλευ Ζωή (Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ)

ΞΙΦΟΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Β (11-13 ΕΤΩΝ) (7 ΑΘΛΗΤΕΣ)

1.Τζανάκης Αναστάσιος (Α.Λ.Ξ.ΧΑΝΙΩΝ)
2.Κάζηλας Ιωάννης (Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ)
3.Τζεράκης Γεώργιος (Α.Λ.Ξ.ΧΑΝΙΩΝ)
3.Κωστάκης Τηλέμαχος (Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ)

ΞΙΦΟΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β (11-13 ΕΤΩΝ) (6 ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ)

1.Πεδιαδιτάκη Μαρινέλα (Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ)
2.Πατσιανωτάκη Αγγελική (Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ)
3.Τσεπέτη Μαρία (Α.Λ.Ξ.ΧΑΝΙΩΝ)
3.Δραμηλαράκη Ευαγγελία (Α.Λ.Ξ.ΧΑΝΙΩΝ)

ΞΙΦΟΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑΣ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ (10-13 ΕΤΩΝ) (12 ΑΘΛΗΤΕΣ)

1.Δρικάκης Αριστομένης (Α.Λ.Ξ.ΧΑΝΙΩΝ)
2.Παπαδάκης Στυλιανός (Γ.Ε.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)
3.Ταβερναράκης Φίλιππος (Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ)
3.Χατζηγεωργίου Νικόλαος (Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ)

ΞΙΦΟΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑΣ ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (10-13 ΕΤΩΝ) (4 ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ)

1.Χατζηδάκη Αλκυώνη (Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ)
2.Ελευθεράκη Αγγελική (Α.Λ.Ξ.ΧΑΝΙΩΝ)
3.Σβουράκη Ειρήνη (Α.Λ.Ξ.ΧΑΝΙΩΝ)
3.Μελιδονιώτη Δάφνη (Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ)

ΣΠΑΘΗ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α (8-10 ΕΤΩΝ) (4 ΑΘΛΗΤΕΣ)

1.Πάσσαμ Ιάσονας (Α.Ο.ΘΗΣΕΑΣ)
2.Πολυχρονάκης Ιωάννης (Α.Ο.ΘΗΣΕΑΣ)
3.Σπινθουράκης Ιωάννης (Γ.Ε.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)
3.Ζαμπιόζης Ιωάννης (Γ.Ε.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)

ΣΠΑΘΗ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Β (11-13 ΕΤΩΝ) (4 ΑΘΛΗΤΕΣ)

1.Μητάκης Ανδρέας (Γ.Ε.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)
2.Μελισσείδης Αλέξανδρος (Α.Ο.ΘΗΣΕΑΣ)
3.Αρχαύλης Εμμανουήλ (Α.Ο.ΘΗΣΕΑΣ)
3.Δημόπουλος Άγγελος (Γ.Ε.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)

Όλοι οι Ξιφομάχοι έδειξαν φοβερή αγωνιστικότητα και πολλοί πήραν το βάπτισμα του πυρός συμμετέχοντας σε επίσημους αγώνες για πρώτη φορά. Η δυναμική των Ξιφομάχων της Χανιώτικης Ομάδας φανερώνει τη συστηματική δουλεια που γίνεται στο Σύλλογο και προοιωνίζει ελπιδοφόρα αποτελέσματα το 2014.Συνολικά οι αθλητές της Αθλητικής Λέσχης Χανίων απέσπασαν δέκα μετάλλια και τις επιδοκιμασίες των φίλων και συγγενών τους που παρακολούθησαν τους αγώνες αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την αναπτυξιακή πορεία της Ξιφασκίας.

Πολλοί ήταν μάλιστα και οι αθλητές που πρωτοδοκίμασαν τα σπαθιά τους σε επίσημους αγώνες Ξιφασκίας, όπως συμβαίνει πάντα στους Περιφερειακούς Αγώνες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας.

Με δήλωσή της η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς συγχαίρει όλους τους αθλητές που αγωνίστηκαν ανεξάρτητα από διακρίσεις και τελική κατάταξη καθώς και τα σωματεία που συμμετείχαν στους αγώνες, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών για την σημαντική παρουσία τους σε κάθε διοργάνωση του σωματείου, τους Προπονητές των συμμετεχόντων σωματείων αλλά και τους διαιτητές Φανή Ξαγοραράκη και Δήμητρα Κάππου για την συμβολή τους στην απρόσκοπτη και άρτια διεξαγωγή των αγώνων καθώς και τους φίλους της ομάδας και του αθλήματος που παρευρέθηκαν στους αγώνες και μας τίμησαν με την παρουσία τους.