«Σαφάρι» καταπολέμησης της παράνομης στάσης και στάθμευσης οχημάτων καθώς και των – πάσης φύσεως – καταλήψεων πεζοδρομίων, στην πόλη των Χανίων, ξεκίνησε από σήμερα η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων.
Υπο τον γενικό τίτλο «Μια πόλη καλύτερη και ανθρώπινη», ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει μηδενική ανοχή σε:
Παράνομες σταθμεύσεις και στάσεις οχημάτων.
Στάσεις οχημάτων σε διπλές σειρές.
Καταλήψεις πεζοδρομίων από οχήματα ή από τραπεζοκαθίσματα και εμπορεύματα καταστημάτων (που δεν διαθέτουν άδεια).
Στην εκστρατεία βελτίωσης των συνθηκών καθημερινότητας στην πόλη των Χανίων, συμμετέχουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας, της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης και του Αστυνομικού Τμήματος Χανίων, με επικεφαλής Αστυνομικό Υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης.
Σύμφωνα με τις εντολές που έχουν δοθεί, δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή, ούτε προειδοποίηση και σε κάθε περίπτωση θα επιβάλλονται αμέσως όσα ορίζει ο Νόμος, είτε αφορά σε πρόστιμα είτε σε αφαίρεση πινακίδων ή ακόμη και μετακίνηση των οχημάτων με τον γερανό.
Στην πράξη αυτό σημαίνει, πως δεν θα αναζητούνται με τα συνήθη σφυρίγματα εκείνοι που έχουν σταθμεύσει σε διπλή σειρά ή σε χώρο που απαγορεύεται, αλλά θα βεβαιώνεται άμεσα η παράβαση.
Επίσης οι συνήθεις δικαιολογίες, όσων σταθμεύουν παράνομα, όπως «για ένα λεπτό το άφησα» δεν θα γίνονται αποδεκτές,.
Σε ότι αφορά στις – χωρίς άδεια – καταλήψεις πεζοδρομίων από δίκυκλα αλλά και τραπεζοκαθίσματα και εμπορεύματα καταστημάτων, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, υπάρχει η διαπίστωση, πως «το κακό έχει παραγίνει» καθώς οι πολίτες αναγκάζονται σε πολλές περιπτώσεις να κατεβαίνουν στον δρόμο με άμεσο κίνδυνο τροχαίου ατυχήματος.
Έτσι και σε αυτή την περίπτωση, οι παραβάσεις θα βεβαιώνονται άμεσα και χωρίς την παραμικρή ανοχή.
Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook