Θα πληρώνατε ποτέ μια μικρή περιουσία για να περάσετε μερικά βράδια πάνω σε ένα δεντρόσπιτο, σε μια σπηλιά στο βουνό, σε ένα δωμάτιο στη μέση του ωκεανού ή στη μέση της ερήμου;

Κι ομώς, υπάρχουν πολλοί που επιλέγουν να ζήσουν την απόλυτη ταξιδιωτική εμπειρία σε απομακρυσμένα μέρη του κόσμου διαμένοντας σε μερικά από τα πιο παράξενα αλλά συγχρόνως πολυτελή ξενοδοχεία.

Ένα από τα εν λόγω ξενοδοχεία είναι το Mirrorcube, ένα... δεντρόσπιτο που βρίσκεται κοντά στον Αρκτικό κύκλο στη Σουηδία.

Μάλιστα, ένα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου ονομάζεται η... φωλιά του πουλιού καθώς κρέμεται στα κλαδιά ενός δέντρου.

Στη συνέχεια συναντάμε το ξενοδοχείο - δεντρόσπιτο Chalkey το οποίο βρίσκεται στη Νότια Αφρική, μέσα σε ένα πάρκο για σαφάρι.

Άλλο ένα παράξενο ξενοδοχείο είναι το Manta Resort’s κοντά στο νησί Πέμπα στην Τανζανία. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μικροσκοπικό και πανάκριβο δωμάτιο μέσα στη θάλασσα. Συγκεκριμένα, βρίσκεται περίπου τέσσερα μέτρα κάτω από το νερό και οι ενοικιαστές του μπορούν να απολαμβάνουν τη θέα της θαλάσσιας ζωής αλλά και τον ήλιο, κάνοντας ηλιοθεραπεία στη... «βεράντα» του.Στη συνέχεια υπάρχει το Icehotel, το πρώτο ξενοδοχείο στον κόσμο κατασκευασμένο από πάγο, το οποίο είναι γνωστό για τα έργα τέχνης που κοσμούν το εσωτερικό του αλλά και την παραμυθένια ατμόσφαιρα που προσφέρει.

Βρίσκεται στο μικρό Αρκτικό χωριό Jukkasjärvi και προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.

Αν θέλετε να γίνετε ένα με τη φύση, τότε πρέπει να επισκεφτείτε το ξενοδοχείο Magic Mountain Lodge στην Χιλή.

Μπορεί να είναι δύσκολο να φθάσει κανείς στο ξενοδοχείο, όπως και το να μπει στο δωμάτιό του, αφού πρέπει να σκαρφαλώσει με σκοινιά, ωστόσο, όσοι το έχουν επισκεφτεί μιλούν για μια μοναδική εμπειρία.Άλλο ένα περίεργο ξενοδοχείο είναι το «Τρελό σπίτι» στο Νταλάτ του Βιετνάμ, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το πάρκο του Νταλί στην Ισπανία. Με 60 δολάρια την ημέρα μπορεί κάποιος να απολαύσει τη διαμονή του εκεί, ωστόσο, μπορεί να ενοχληθεί από τους συχνούς επισκέπτες του καθώς λειτουργεί και ως μουσείο!Ανάμεσα στους καυτούς αμμόλοφους της ερήμου Xiangshawan στη Μογγολία, 800 χιλιόμετρα δυτικά του Πεκίνου, βρίσκεται το πολυτελές ξενοδοχείο Desert Lotus Hotel.

Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό έργο που αποτελείται από επαναλαμβανόμενες τριγωνικές λευκές σκηνές που περιστρέφονται 45 μοίρες και συνδέονται μεταξύ τους σε ένα κυκλικό σχηματισμό. Το ξενοδοχείο προσφέρει διάφορες δραστηριότητες στους τουρίστες όπως βόλτες με καμήλες, σέρφινγκ στην άμμο αλλά και αποδράσεις σε κοντινές οάσεις.

Κι όμως, υπάρχει και ξενοδοχείο φτιαγμένο με αλάτι και βρίσκεται στη Βολιβία, κοντά σε ένα από τα μεγαλύτερα ορυχεία αλατιού στον κόσμο.

Το Salt Hotell κατασκευάστηκε το 1993 και είναι το μοναδικό ξενοδοχείο στον κόσμο που χτίστηκε αποκλειστικά από αλάτι, ενώ προσφέρει κυρίως ιδιαίτερα αλατισμένα πιάτα.
 


Μια μοναδική και πραγματικά διασκεδαστική εμπειρία είναι και η διαμονή στο ξενοδοχείο Jumbo Stay στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Οι επισκέπτες του μένουν σε ένα πραγματικό αεροπλάνο, το εσωτερικό του οποίου έχει μετατραπεί σε έναν πολύ άνετο και μοντέρνο χώρο, ενώ βρίσκεται μόλις δέκα λεπτά με τα πόδια από τις θυρίδες ελέγχου των εισιτηρίων στο αεροδρόμιο Arlanda.protothema.gr