Είναι ένα βιομετρικό γκάτζετ που θα έκανε τον υπερ – κατάσκοπο Τζέιμς Μποντ υπερήφανο: το ATRIX της Motorola έφθασε και είναι το πρώτο «έξυπνο» τηλέφωνο που λειτουργεί χρησιμοποιώντας τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Το μόνο που έχει να κάνει ο ιδιοκτήτης του ATRIX όταν το παραλαμβάνει είναι να περάσει τα δάκτυλά του μερικές φορές επάνω από την οθόνη αφής προκειμένου να αναγνωριστεί από το τηλέφωνο ως ο \”εγκεκριμένος\” χρήστης του. Από εκείνη τη στιγμή κάθε φορά που το τηλέφωνο θα ενεργοποιείται, θα λειτουργεί μόνο αναγνωρίζοντας το δακτυλικό αποτύπωμα του ιδιοκτήτη του.

Η Motorola προωθεί το ATRIX ως το πιο ισχυρό «έξυπνο» τηλέφωνο της αγοράς. Έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί σε μία σειρά περιφερειακών συσκευών και να μετατραπεί σε υπολογιστή (φορητό και προσωπικό), σε δέκτη δορυφορικού σήματος και σε σύστημα προβολής οπτικοακουστικού υλικού (φωτογραφίες, βίντεο, μουσικά αρχεία).

Για παράδειγμα, συνδεόμενο στο \”lapdock\”, μία πολύ λεπτή βάση χωρίς επεξεργαστή υπολογιστή, το ATRIX εκτελεί χρέη λάπτοπ. Μία δεύτερη συσκευή το μετατρέπει σε προσωπικό υπολογιστή, που μπορεί να συνδεθεί μέσω USB και Bluetooth με πληκτρολόγιο και ποντίκι. Το λογισμικό του ATRIX, που ονομάζεται «Webtop» , του επιτρέπει να λειτουργεί όπως οι κανονικοί προσωπικοί υπολογιστές που έχουμε στο σπίτι.

Το τηλέφωνο διαθέτει διπύρηνο μίνι επεξεργαστή για γρήγορη λειτουργία, δύο κεραίες για ταυτόχρονο κατέβασμα και αποστολή δεδομένων από το Διαδίκτυο και μεγάλη ενσωματωμένη μνήμη. Επιπλέον διαθέτει οθόνη υψηλής ανάλυσης τεσσάρων ιντσών, κάμερα πέντε mega – pixel και κάμερα στο μπροστινό μέρος για βιντεοκλήσεις. Όσον αφορά τσο βιομετρικό σύστημα αναγνώρισης των δακτυλικών αποτυπωμάτων, σύμφωνα με τους ειδικούς, συνιστά τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο για την προστασία του κινητού τηλεφώνου και των προσωπικών δεδομένων που περιλαμβάνονται σε αυτό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook