Την διατήρηση και αύριο Τρίτη, των σημερινών καλών καιρικών συνθηκών προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για την Κρήτη. 

Όμως απο την νύχτα της Τρίτης και ειδικά απο το πρωί της Τετάρτης 11/12, αναμένουν ραγδαία αλλαγή με θυελλώδεις βορειάδες να εξαπλώνουν ένα κύμα πολικού ψύχους, ειδικά στις βόρειες περιοχές του νησιού.

ΟΙ άνεμοι θα πνέουν απο 7 έως 9 μποφόρ και η θερμοκρασία στις πόλεις θα κατεβεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Οι προβλέψεις για τις κεντρικές πόλεις κάνουν λόγο για 7 - 8 βαθμούς Κελσίου, αλλά η αίσθηση ψύχους θα είναι ακόμη χαμηλότερη, στους 1 - 4 βαθμούς Κελσίου.

Εαν συνυπολογισθεί πως αναμένονται και ασθενείς βροχοπτώσεις, τότε οι χιονοπτώσεις στα ημιορεινά και ορεινά θα πρέπει να θεωρούνται ως δεδομένες, ενώ δεν αποκλείεται το χιονόνερο στις πόλεις.

Σχεδόν οι ίδιες καιρικές συνθήκες αναμένονται και για την Πέμπτη 12/12, με ουσιαστική βελτίωση απο την Παρασκευή 13/12.

Με αυτές τις προβλέψεις καλό θα ήταν να ληφθούν έγκαιρα μέτρα τόσο απο την αυτοδιοίκηση και άλλους φορείς, αλλά και απο τους ιδιώτες, προκειμένου να υπάρξουν τα λιγότερα προβλήματα απο τους θυελλώδεις ανέμους και τις χιονοπτώσεις.

Αναλυτικότερα οι προγνώσεις για κεντρικές πόλεις στην Κρήτη έχουν ως εξής: 

Αίθριος θα είναι ο καιρός στα Χανιά σήμερα απόγευμα και βράδυ, με τη θερμοκρασία στους 13 βαθμούς Κελσίου και μέτριους δυτικούς ανέμους έντασης 4 μποφόρ. 
Για αύριο Τρίτη 10/12, περιμένουμε αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ. 
Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με συννεφιασμένο ουρανό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 14 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.
Για την Τετάρτη 11/12 προβλέπεται συννεφιά, με την θερμοκρασία στους 8 βαθμούς Κελσίου και πολύ ισχυρούς βόρειους ανέμους έντασης 7 μποφόρ.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στο Ρέθυμνο σήμερα μετά το μεσημέρι, με την θερμοκρασία στους 10 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ. 
Για αύριο Τρίτη 10/12, περιμένουμε αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους ως 5 μποφόρ. 
Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με συννεφιά, με την θερμοκρασία στους 13 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.
Για την Τετάρτη 11/12 αναμένεται βροχή, με την θερμοκρασία στους 7 - 8 βαθμούς Κελσίου και θυελλώδεις βορειάδες έντασης 8 μποφόρ.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στο Ηράκλειο Κρήτης σήμερα τις απογευματινές και βραδυνές ώρες, με τη θερμοκρασία στους 8 - 10 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους ως 2 μποφόρ. 
Για αύριο Τρίτη 10/12, ο καιρός θα είναι αίθριος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 5 μποφόρ. 
Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με ασθενή βροχόπτωση, με την θερμοκρασία στους 13 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.
Για την Τετάρτη 11/12 προβλέπεται βροχερός καιρός, με την θερμοκρασία στους 7 βαθμούς Κελσίου και πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις βόρειους ανέμους έντασης 7 έως 8 μποφόρ.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Ιεράπετρα σήμερα τις απογευματινές και βραδυνές ώρες, με τη θερμοκρασία στους 11 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους ως 3 ποφόρ. 
Για αύριο Τρίτη 10/12, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 4 μποφόρ. 
Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται συννεφιά, με την θερμοκρασία στους 12 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.
Για την Τετάρτη 11/12 προβλέπεται συννεφιά, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται απο 6 έως 7 βαθμούς Κελσίου και θυελλώδεις ανέμους απο βόρεια κατεύθυνση και ένταση 8 - 9 μποφόρ.

(Με πληροφορίες απο meteo.gr)