Υπογράφηκε η ανάθεση του έργου ανάπλασης των κοινοχρήστων χώρων του οικισμού Μακρυλιάς, έργο που θα κοστίσει 100.000 ευρώ περίπου και προβλέπει τη διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων στον οικισμό της Μακρυλιάς Ιεράπετρας στα πλαίσια του γενικού σχεδίου ανάπλασης του οικισμού.

“Είναι ένα ακόμα έργο που υλοποιούμαι στο πλαίσιο των αναπλάσεων που έχουμε προγραμματίσει για τους οικισμούς του Δήμου Ιεράπετρας, προσπαθώντας να αναβαθμίσουμε τους δημόσιους χώρους για τους κατοίκους και τους επισκέπτες”, επεσήμανε ο Δήμαρχος κ. Σήφης Αναστασάκης.

Οι χώροι που διαμορφώνονται είναι ο κεντρικός δρόμος του οικισμού που οδηγεί από τον επαρχιακό δρόμο στην εκκλησία της Παναγίας, (φωτ.1) ο παράλληλος δρόμος που περνάει μπροστά από την παλιά φάμπρικα, η πλατεία που βρίσκεται ανατολικά της εκκλησίας και το καλντερίμι που οδηγεί στην παλιά βρύση. (φωτ. 3)

Στην είσοδο του οικισμού από τον επαρχιακό δρόμο, στη βόρεια πλευρά κατασκευάζεται τοιχείο από σκυρόδεμα για την αντιστήριξη του πρανούς. Οι παραπάνω δρόμοι όπως και η πλατεία δίπλα στην εκκλησία πλακοστρώνονται με πλάκες ακανόνιστες Καλαμαύκας.

Στο χώρο της πλατείας, αρχικά κατασκευάζεται κυκλικό παρτέρι-καθιστικό από ημιλαξευτή λιθοδομή και στο δάπεδο δημιουργούνται χαράξεις από έγχρωμους κυβόλιθους.

Επίσης, ανακατασκευάζεται το καλντερίμι προς την παλιά βρύση, όπως και ο τοίχος αντιστήριξης από ξηρολιθοδομή που το οριοθετεί από την βορειοανατολική πλευρά. Σε όλους τους χώρους που διαμορφώνονται κατασκευάζεται δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και τοποθετούνται φωτιστικά παραδοσιακού τύπου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook