Για την υποστελέχωση του Γραφείου Αγροτικής Οικονομίας Μοιρών και τα προβλήματα που προκαλεί στην εξυπηρέτηση των πολιτών, απαντά ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης μετά από παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος επισημαίνει ότι οι εκκρεμότητες διορισμών που περιήλθαν από του φορείς στο Υπουργείου Εσωτερικών, στις οποίες έχει συμπεριληφθεί και η εν λόγω περίπτωση της Περιφέρειας Κρήτης, έχουν διαβιβασθεί στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, προκειμένου να ληφθούν υπόψη κατά την έκδοση απόφασης κατανομής του Υπουργού.

Όπως επισημαίνεται σε έγγραφο της Περιφέρειας που διαβιβάζει ο Υπουργός Εσωτερικών, «στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού, τόσο στην κεντρική υπηρεσία, όσο και στα Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης του Νομού, σε κανένα από τα οποία δεν υπηρετεί πέραν του ενός γεωτεχνικού.»

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, έχουν αποχωρήσει από 1-1-2011, λόγω συνταξιοδότησης 21 υπάλληλοι, εκ των οποίων 10 Π.Ε. Γεωτεχνικοί, 3 Τ.Ε. Γεωπονίας και 2 Δ.Ε. Γεωτεχνικοί.

Μάλιστα όπως επισημαίνεται «εκκρεμεί μεταξύ άλλων, ο διορισμός 2 γεωπόνων από την προκήρυξη της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, καθόσον δεν έχει εκδοθεί απόφαση κατανομής από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook